perjantai 27. lokakuuta 2017

Isoon jalkaan sukat ja kirjasuositus

Kirjastosta tarttui uutuushyllystä käsiini tämä kirja.

Kirjassa on nimensä mukaan kirjoneulemalleja paksummille langoille ja isoille puikoille, jolloin työ tietysti edistyy ihan eri tahtia kuin koon 2,5 tai 3 puikoilla pipertäessä. Kivoja malleja oli niin monia, että päätin lopulta ostaa kirjan itselleni. Ensimmäiseksi puikoille valikoitui Cubica. Saajan jalka on kokoa 47, joten lisäsin varteen yhden mallikerran verran silmukoita ja lopulta päädyin jättämään osan kuviosta poiskin kun en mitään polvisukkia halunnut. Tällaiset tuli.

Lankana on 7 Veikka, jota löytyi omista jemmoista. Sen verran vähäisesti lankaa oli, että jouduin neulomaan teräosan raidallisena, koska en ollut varma riittäisikö pelkkä harmaa lanka yksinään ja missään nimessä en kärkikavennuksia halunnut tehdä valkoisella. Puikot olivat kokoa 3,5. Varren kirjoneuleesta lähikuvaa:


Lankadominanssit eivät ole ihan kohdillaan joka paikassa, mutta heittelevätpä samalla lailla molemmissa sukissa edes. Kirjoneuleosion jälkeen vartta kavennetaan kohti nilkkaa ja kantalappua. Teräosassa silmukoita taisi itselläni 54. Nämäkin menevät lokakuun Väriterapia-haasteen alle. Sikäli hauskasti, että en edes muistanut, että lokakuun väri on harmaa ennen kuin puolessa välissä kuuta kävin tarkistamassa ja silti onnistuin kaikkiaan 3 paria neulomaan, joissa pääväri on harmaa :) Nyt voisikin marraskuun värin tarkistaa ajoissa niin voisi jopa yrittää suunnitella jotakin sen mukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti