tiistai 4. heinäkuuta 2017

Testineulonnassa Elven Grove -sukat

Pääsin taas testaamaan sukkaohjetta. Tällainen pari syntyi:

Ohjeella syntyy siis pitsineulesukat. Alkuperäiset sukat oli neulottu yhdellä värillä, mutta itse totesin yhden sukan valmiiksi saatuani, että luonnonvalkoinen lanka loppuu kesken eikä lähikaupassa ollut saatavissa kuin kirkkaanvalkoista. Purkuhommiksi siis meni koko sukka. Ensimmäinen ajatus oli lisätä vaaleanpunaista tai roosaa tehosteväriksi, mutta niitäkään ei ollut tarpeeksi, joten tehosteeksi valikoitui sinapinkeltainen, joka itse asiassa nyt valmiissa sukissa miellyttää silmää ihan ok. Lankana on Nalle ja puikot olivat kokoa 2,5. Tässä lähikuvaa pitsistä:

Pitsikuvio on 24 silmukan levyinen ja siinä toistuu 8 kerroksen mallikerta. Varressa mallikertoja on itselläni 7 ja jalkaterässä 5. Kärkikavennusten kohdalla neulotaan sileää neuletta. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen vähensin ensimmäisen, puretun sukan jälkeen silmukkamääriä, niin että näissä on 13 silmukkaa per puikko. Näin sain koon 37 jalkaan sopivat sukat. Alkuperäisessä ohjeessa silmukoita on 15 tai 16 per puikko. Kantapää on kokonaan sileää neuletta, mistä en itse niin tykkää, mutta toki nyt testineuleessa ohjeen mukaan tein. Jatkossa jos tätä mallia käytän, tulen kuitenkin vaihtamaan kantapään vahvistettuun. Sikäli ohje on kiva, että kantapään muokkaaminen oman maun mukaan on myös ihan helppo homma. Tokikaan pitsi ei kunnolla erotu kuin vasta jalkaan vedettynä eli loppuun vielä sovituskuvia :)


Omasta mielestäni todella kaunis malli. Linkkaan ohjeen tähän postaukseen, kunhan se ilmestyy Ravelryyn (oletettavasti tämän viikon lopulla/ ensi viikon alussa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti