lauantai 22. heinäkuuta 2017

Tähtipaita

Made for Apes -blogissa on tutoriaali tähtihuppariin. Olen sitä suunnitellut jo ainakin vuoden, mutta aina on jäänyt aloittamatta. Nyt kuitenkin oli suht pikainen tarve synttärilahjalle, joten sain aikaiseksi ruveta hommaan. Tällainen on oma tekele, hupparin sijaan tein paidan:

Tuo ruskeapohjainen kangas on tarttunut aikoinaan mukaan Eurokankaan palalaarista, mutta kukaan meidän perheessä ei ole sitä kelpuuttanut! Nyt sain vihdoin edes osan kankaasta käytettyä. Paidan etukappale on ommeltu neljästä palasesta, joista yksi on siis tuo yksivärinen tähtiosio. Se sijoittuu siis ainoastaan etukappaleen puolelle ja sama väri jatkuu hihassa.

Melkoinen väkertäminen tähden kanssa oli, lopuksi se on vielä tikattu reunastaan, jotta pitäisi muotonsa paremmin:

Paita on kokoa 146 ja muuten tehty jonkin Ottobren paitakaavan perusteella, paitsi etukappaleen kaavan tosiaan silppusin blogin ohjeen mukaan. Yllättävän hyvin kuosikangas kesti silppuamisen ilman että saumat pahasti pistävät silmään. Parhaiten tämä idea toki toimisi kahdesta yksivärisestä kankaasta. Pääntien ja hihansuut huolittelin raitaresorilla kun sellaista sattui olemaan. Omaan silmääni ihan kiva eikä riitele kuosin kanssa.


Tämän kun sain väkerrettyä niin ompelin lisää paitoja. Toukokuussa ostin 1,5m Star Wars -trikoota ja sopivasti kun jatkoi yksivärisellä, niin palasesta riitti kolmeen paitaan :)

Nämä ovat ihan vanhoja tuttuja peruskaavoja, jotka ovat blogissa vilahdelleet jo aiemmin. Sen verran oli extrasäätöä, että lapsen paidassa on feikkituplahihat (lyhyt hiha kuosikangasta ja pitkä hiha yksiväristä), miehen paidassa etukappaleella tehosteraidat ja omassa topissani kankaan loppumisen takia olkapäillä yksiväristä oranssia. Että hetkisen sai väkerrellä extraa jokaisen parissa tällä kertaa. Nyt kun on ompeluputki auki niin lisää on jo leikattuna. Lähiaikoina siis lisää ompelutuotoksia luvassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti