perjantai 28. heinäkuuta 2017

Jotain mitä en ole ennen ommellut

FB:n ompeluryhmässä on heinäkuulle hauska bingo-haaste. 5x5-bingoruudukon jokaisessa ruudussa on jotakin ommeltavaa (esim. hame, housut, laukku...) ja heinäkuun aikana halukkaat saavat yrittää ommella sieltä itselleen bingon tai vaikka useammankin. Itselläni valtaosa kuusta poissa koneiden äärestä, joten pääsin aloittamaan vasta 20. päivä, mutta kymmenkunta rastia olen ruudukkoon tainnut saada. Aika helposti sielä saa kolme peräkkäin, mutta jokaisella rivillä on ainakin yksi hankalampi ruutu (esim. tuo yllämainittu laukku tai vaikkapa kengät). Itse arvoin, mitä riviä lähtisin yrittämään täydeksi ja lopulta valinta osui riville, jossa omasta mielestäni hankalin ruutu oli ommella jotakin, mitä ei ennen ole ommellut. Tähän ei riittänyt uusi kaavakokeilu vaan piti olla ihan oikeasti sellainen asia, jota ei ennen ole tehnyt. Vaikka olenkin pysytellyt aika pitkälti mukavuusalueellani, niin vaatepuolelta kutakuinkin kaikkea on tullut kokeiltua, paitsi uimavaatteita joille nyt ei ole tarvetta, joten en viitsinyt ns. turhan takia ruveta yrittämään. Lopulta keksin ja ompelus oli suorastaan äärimmäisen nopea ja aika helppokin:

Ompelin siis tyynyliinoja. Kangas on marinoitunut varmaan parisen vuotta varastossa, en enää edes muista, mitä varten sen alunperin ostin. Kyseessä on muistaakseni Ikean puuvilla, mutta Mersia on painanut siihen kärpäsiä. Hankalin osuus oli päätyosa, koska liina piti toki ommella kasaan oikeat puolet vastakkain ja sitten en enää tajunnutkaan, miten se päädyn "läppä" piti siinä asennossa taitella. Lopulta piti käydä valmis tyynyliina kaivamassa liinavaatekaapista ja katsoa siitä mallia (olin itse järkeillyt läpän ompelun ihan väärin, onneksi katsoin). Kun sen sai kohdilleen niin näitä ei kauaa saumuroinut. Hulpiot hyödynsin avoinna olevan päädyin reunoiksi, joten edes ompelukonetta ei tarvittu koko projektiin! Näitä pitää jatkossa tehdä lisääkin.

Tyynyliinojen jälkeen bingorivistä puuttui vielä yksi rasti ruudusta yhdistä vähintään kahta kuosia. Se piti ommella ihan vaan siitä ilosta, että pääsi hihkaisemaan bingo ja syntyi paita:

Tällä ei oikeasti olisi ollut tarvetta, mutta sainpahan samalla pari jämäkangaspalaakin ommeltua pois. Paidan koko on 116 ja kaavana joku Ottobren raglanpaitakaava. Käyttäjä oli kovin tyytyväinen, vaikka kaapissa muutenkin noita pitkähihaisia ihan riittämiin olisi. Selkeästi kyllä huomasi, että kun bingon sai täyteen niin ompeluinto taas vähän hiipui. Ideoita olisi useampaankin ruudukon ruutuun vielä, mutta ahkeran ompelun jälkeen juuri tällä hetkellä ei oikeastaan olisi tarvetta millekään, joten en viitsi pelkästään bingojen perässä ns. turhia ompeluksia tehdä. Onneksi syksyllä on lasten serkkujen synttäreitä niin sinne ainakin saa ommella tarpeeseen ja eiköhän jotakin pukinkonttiinkin taas synny :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti