maanantai 23. tammikuuta 2017

Vauvansukkia

Suomen 100-vuotissynttäreitten kunniaksi tänä vuonna koetetaan neuloa villasukat kaikille Suomessa syntyville vauvoille. Keräys on alkanut jo viime vuoden puolella ja jos oikein ymmärsin niin noin 8000 sukkaparia olisi kai jo neulottu. Puuttuu kuitenkin n. 50000 paria vielä eli saa tässä useampi neuloja hetkisen puikotella. Itsekin neuloin muutaman parin. Alunperin tarkoitus oli neuloa sinivalkosävyinen Nalle-kerä sukiksi, ja siitä aloitinkin. Perussukkien jälkeen syntyi junasukat.


Seuraavaksi kokeilin varteen pitsineuletyyppistä viritelmää:

Noita tein yhden parin tuosta kirjavasta Nallesta, mutta siinä varren pinta ei pääse kunnolla esille. Seuraavaan pariin siis kokeilin tehdä valkoisen varren, jossa pitsi erottuu paremmin. Tässä vaiheessa kirjava Nalle olikin jo melkein loppu, eli sitä riitti vain teräosiin. Näiden ohje on Ravelryssa. Muita sukkaohjeita voi katsoa mm. Simpsukan blogista, Sieltä käytin yhtä ohjetta näihin sukkiin:

Tässä vaiheessa projektia kirjava Nalle oli käytetty loppuun, mutta löysin jemmoista kaksi kerää valkoista vauvalankaa. Sukkien vaan täytyy olla sinivalkoiset, joten jostain piti kehitellä sinistä lisäksi. Jämäkerien jämiä löytyi sentään jotakin ja sain aikaan tällaiset:


Nämä ovat ihan piirakkasukat, mutta vaan lasten kokoon muunnettuna. Ohje löytyy Arkimamman blogista.

Kaikki sukat olen neulonut koon 3 puikoilla ja silmukoita on varressa 9-10 per puikko ja teräosissa sitten 9 per puikko eli 36s yhteensä. Valmiit sukat kiinnitetään langalla toisiinsa ja netistä printtailin niihin vielä laput.

Tällä hetkellä valmiina on 7 paria, mutta muutamaan vielä riittää lankoja. Käyn sitten koko satsin toimittamassa kerralla keräyspisteeseen.2 kommenttia:

 1. Kyllä oot ollu ahkera!
  - mä olen kans miettiny, että jos tekis noita "juhlasukkia, mutta kun...
  mulla on varsinaiset nakkisormet ja lapsenki sukan teko tuntuu hankalalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä aika värkkäystä, mutta toisaalta valmistuvat nopeasti, mikä on palkitsevaa :)

   Poista