tiistai 3. tammikuuta 2017

Sama kaava, kaksi eri lopputulosta

Uusimmassa Ottobressa (1/17) oli kivan frillahihaisen paidan kaava nimeltään Sun Yellow, jonka ehdottomasti halusin testiin kuopukselle. Varastoista löytyi hyvin marinoitu (muistaakseni Noshin) raitatrikoo, jota oli täydellisen kokoinen palanen: yli jäi vain leikkuujätettä. Tällainen on paita:

Muuten siis ihan peruspitkähihainen, mutta olkapäillä on tuollaiset hörsökkeet:

En nyt tiedä menikö niiden ompelu ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta ainakin ovat paikoillaan :D Tein paidan koossa 116 ja vastaa mielestäni aika hyvin mitoitusta. Leveyttä on suht reilusti eli jos haluaa tiukemman paidan niin kannattaa ottaa leveyden puolesta pienempi koko. Itse katsoin, että tämä saa nyt olla tällainen vähän leveämpi, pikkuisen tunikaan päin kallellaan oleva.

Sama kaava pääsi käyttöön myös tässä ompeluksessa:

Olin ostanut tuon "neuloskankaan" itselleni leggingsejä varten, mutta sitä jäi sen verran, että sopivasti syntyi vielä tunikamekkonen kun hihoja jatkoi resoreilla. Nyt on sekin kangas yhtä pipopalaa vaille käytetty eli kiva saada näitä pois nurkista ilman jämäpaloja. Tässä vielä sovituskuvaa:

Hihojen arvelin olevan liian pitkät, minkä helposti voisi korjata resoreita taittamalla, mutta itse asiassa ovat justiin sopivat tuollaisenaan. Olkapäistä olisi voinut halutessaan vähän kaventaa (kun kangasta ei kulu frillojen saumanvaroihin), mutta meidän käyttöön kelpaa ihan näinkin. Kaiken kaikkiaan oikein kelpo kaava tämä Sun Yellow.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti