sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Midsummer socks

Jotain piti saada puikoille. Helmikuun sukat kalenterista tarvitsevat 7 Veljestä -lankaa, jota minulla ei ole tarpeeksi, joten koitin etsiä jotakin Nallelle sopivaa ohjetta. Kesäkuun kohdalla on Midsummer socks, jotka ovat vielä lyhytvartiset eli vajaa 60g pitäisi ohjeen mukaan riittää. Lähdin uhkarohkeasti yrittämään turkoosista keränjämästä, jota oli ehkä 55g kaikkineen. Tässä lopputulos:

Eli keskenhän se lanka loppui. Ensimmäisen mokan tein siinä, että neuloin vartta liikaa. Sen tosin huomasin vasta siinä vaiheessa, kun ensimmäinen sukka oli jo valmis ja arvatkaa jaksoinko enää alkaa purkamaan? Ei se purkaminenkaan olisi auttanut, sillä siitä huolimatta kärkikavennusten verran olisi jäänyt lankaa puuttumaan. Pakko oli siis jatkaa sukkia jollain muulla värillä. Vaihtoehdot olivat luonnonvalkoinen, musta, sinapinkeltainen ja grafiitinharmaa, joten valkoinen oli omaan silmään pienin paha.. Sovituskuvaa:

Tämä on helppo malli, koska pitsineulekuvio toistuu sellaisella systeemillä, että sen helposti oppii ulkoa. Silmukkamäärääkin on helppo rukkailla, koska varren takaosa on ihan vaan sileää neuletta. Itse tein kyllä ihan ohjeen mukaisesti 14s per puikko ja puikkojen koko 3. Harmittaa vaan tuo langan loppuminen eli omaan käyttöön nämä eivät tule jäämään. Onneksi voi laittaa epäonniset tekeleet aina jonnekin kiertoon. Nämä päätynevät arpajaispalkinnoksi.

Kanatapään ohje oli erikoinen: en ollut ihan varma, osasinko edes ohjeen mukaan tehdä, enkä oikein tykkää valmiin kantapään ulkonäöstä esim. tuossa ylimmässä kuvassa. Mutta jalkaan vedettynä ei ole hassumman näköinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti