tiistai 8. marraskuuta 2016

Virkattuja pitsipalloja

Tämä on kyllä sarjassaan pisimpiä projekteja, joita olen yrittänyt. Jo vuosi sitten nimittäin aloitin näiden kanssa puljaamisen. Kesälomalla virkkasin aika monta, mutta nyt vasta sain aikaiseksi toteuttaa projektin viimeisen vaiheen eli kovettamisen. Ohjeita löytyy ainakin  täältä ja täältä ja itsekin kokeilin molempia. Tosin tuosta ensimmäisestä en tykännyt, joten sen tekeleen purin. Mutta jälkimmäisellä tein useamman pallon. Lisäksi Facebookin Vilkasta virkkausta -ryhmän tiedostoista löytyi kolmas ohje jolla pienet pallot on tehty. Kun pallot on virkattu valmiiksi, niiden sisään puhalletaan ilmapallo ja sitten ne kovetetaan.


Itse virkkasin valkoiset pallot Kotiväki-langasta, sininen on jotakin ikivanhaa puuvillalankaa, jota jemmoissa oli. Koukku oli ehkä 1,5 tai 2.. Kovettamiseen käytin puuliimaa johon sekoitin vettä suunnilleen suhteessa 1:1. Yön yli pallurat saivat kuivua ja sitten ilmapallot puhkottiin sisältä pois. Tällaisia palloista tuli sitten.


Kuten näkyy, sininen pallo on selvästi muita isompi. Valkoisiakin on kahta eri kokoa, sillä tuo jälkimmäisen ohjeen pallo (joka näkyy alemmassa kuvassa oikealla) on isompi kuin se FB:n ryhmästä löytämäni ohje, jolla pikkupallot on tehty. Alla vielä lähikuvaa pikkupallosta. Niitä virkkasin eniten, sillä malli oli reikäisin ja se oli tähän tarkoitukseen mielestäni paras.


Reikiä tarvitaan, sillä valo pitää paistaa niistä läpi. Valmiiden pallojen sisään siis ujutellaan valosarja tai ainakin osa siitä tähän tyyliin:

Siniseen palloon valosarja olisi saanut olla isompikin..

Pienimmät pallot ketjutin samaan valosarjaan, vajaan 10 valoa jokaiseen.


Näistä tuli kyllä kivat. Ja nyt kun osaan tuon kovettamisenkin niin varmaan ensi vuodeksi voisi virkkailla vaikka pukinkonttiin. Tälle vuodelle ei enää taida ehtiä kun on kaikenlaista muutakin projektia tässä työn alla joulua ajatellen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti