keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Syksyn synttärikakkuja

Tässä on taas jokuset lastenkutsut ja sukulaissynttärit tullut juhlittua. Enimmäkseen on nyt ollut laiska leipuri liikenteessä koristelujen suhteen. Kuopuksen synttärit meni näin:

Frozen on nyt ehdottomasti suurin hitti, joten valmis kakkukuva oli luonteva valinta. Tämä kakkupohja lätsähti(!!), mitä ei itselleni tapahdu ikinä. Muuten ei välttämättä leipomukset mene niin putkeen, mutta kakkupohjan olen aina osannut tehdä. Vaan nähtävästi poikkeus sitten vahvistaa säännön.. Täytteillä kutakuinkin sain homman pelastettua: välissä perinteiset Lemon Curd ja kerma-rahka-mansikkaseos. Veljenpoikien kakku näytti tältä:

Valmis kakkukuva siis tälläkin kertaa. Tässä sentään oli täytteenä uusi kokeilu, nimittäin Kinuskikissan suklaatäyte. Itse laitoin täytteen alle Lemon Curdia ja käytin täytteeseen tummaa taloussuklaata + lopuksi vielä murskasin 1,5 iso Daimia sekaan sattumiksi. Täytteen tein kaksinkertaisena eli sitä oli kakun molemmissa väleissä. Tämä oli niin onnistunut kokeilu, että samalla täytteellä mentiin myös kakkosen ja kuopuksen yhteiset sukulaiskahvit.

Sen verran varioin, että tuorejuustona oli appelsiinituorejuusto. Ja Daim-murut unohdin! Hyvää oli ilmankin, mutta vielä parempaa olisi ollut niiden kanssa. Pursotukset olivat jotain sinne päin taas.

Laitan suklaatäytteen ohjeen tänne nyt ihan itsellekin muistiin. Tästä riittää kahteen väliin:

5dl vispikermaa
300g taloussuklaata
200g tuorejuustoa (maustamaton tai appelsiini)
1,5 isoa Daimia

Suklaa sulatetaan, vispikerma vatkataan (kannattaa ehdottomasti olla vispikermaa, koska kuohukerma ei kestä lämmintä suklaata niin hyvin) ja siihen sekoitetaan tuorejuusto. Kerma-juustoseokseen lisätään sulatettu suklaa ja lopuksi Daim-murut.

Kostutin kakun maito-vaniljasokeriseoksella, sitten sivelin päälle kerroksen Lemon Curdia ja siihen päälle suklaakermaa. Suklaa kovettaa täytteen, niin että liivatetta ei tarvita ollenkaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti