lauantai 12. marraskuuta 2016

Masculine Socks

Päädyin taas Ravelryn kautta koeneulojaksi. Tällä kertaa neulottiin sukkia. Mallin nimi on Masculine Socks, mutta mielestäni sopii kyllä kenelle vaan. Nimi juontaa juurensa ehkä siitä, että sukat ovat aika yksinkertaiset, ilman sen isompia krumeluureja. Tällaiset:

Sukat on neulottu Nalle-langasta ja puikkojen koko oli 2,5. Silmukoita per puikko on peräti 18 eli koon puolesta menevät kyllä isoonkin jalkaan. Ja isoon jalkaan nämä on aiottukin, pukin konttiin menevät ;) Pintakuvio tulee ihan vaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla:

Yläreunan joustin on 2n1o. Itse olisin mieluummin neulonot oikeat takareunasta, mutta testineulojana pitää mennä ohjeen mukaan. Sen verran kyllä sooloilin, että kantapään jälkeiset kavennukset tein joka kerroksella, vaikka ohjeen mukaan olisi ollut joka toinen kerros. Kovin perussukat ovat. Olisi ehkä ollut mielenkiintoisempaa testata jotakin monimutkaisempaa mallia, mutta toisaalta tässä tuli mukavasti kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli testin deadlinen puitteissa kun piti neuloa niin tuli pakosti ajoissa valmista pukinkonttiin. Muuten olisin varmasti lykännyt näiden isojen sukkia aloittamista ties kuinka pitkälle. Malli antaa kyllä helposti muokata pienemmänkin koon eli pakko ei olisi samalla mallilla pelkkiä isoja sukkia tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti