perjantai 21. lokakuuta 2016

Pitkähköt pitsineulesukat

Tänään valmistui sukkapari nro 54 tälle vuodelle. Näyttää ihan mahdolliselta, että 60 paria ehtisin tälle vuodelle. Syyslomaa on kuitenkin vielä jokunen päivä ja vuoden lopussa joululomalla perinteisesti olen ehtinyt puikottelemaan aika ahkerasti. Mutta katsellaan.. Uusin pari näyttää tältä:


Tähän ohje löytyy Novitan sivuilta täältä ja aika pitkälti ohjetta noudatinkin. Lankana on 7 Veljestä ja puikot koko 3,5. Yksi kerä riitti juuri ja juuri. Viimeisissä neulomuksissa on kyllä hyvät haltiat olleet mukana, sillä sekä toinen pääkallopari että nämä sukat olivat langan riittämisen suhteen aivan nappisuorituksia! Sukissa on ensin koko varren ympäri pitsikuviota ja sen jälkeen pitsi jatkuu keskellä sukkaa varpaisiin asti.

Pituudeltaan nämä eivät ihan yllä polvisukiksi, mutta reilusti pitkät ovat kuitenkin. Ohjeen mukaan tein vartta 26 senttiä. Jos pidemmät olisi halunnut niin todennäköisesti olisi pitänyt aloittaa isommalla silmukkamäärällä.

Nämä sukat matkaavat Sveitsiin. Tämän jälkeen minun sukkaneulomuksiani käytetään Suomen lisäksi Sveitsissä, Saksassa, USAssa ja Chilessä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti