sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Match made in heaven lanka ja ohje

Onnistuin Ravelryssa taas ilmoittautumaan testineulojaksi. Tälläkin kertaa neulottavana oli kaulahuivi. Yhtään en ajatellut, löytyykö projektiin lankoja ennen kuin lupauduin testaajaksi. Hups. Onneksi vähän aikaa sitten olin saanut tädiltäni puuvillasekoitelankaa, joka metrimäärän perusteella juuri ja juuri olisi pitänyt riittää ja paksuudenkin puolesta oli sopivaa. Eli eikun sitä puikoille. Varmaan kaksi viikkoa tätä huivia neuloin, mutta eilen se vihdoin valmistui. Tässä tekovaiheessa vielä:

Huivi on neulottu koon 4 pyöröpuikolla ja lankana Rowan Panama. Langan materiaali on 55% viskoosia, 33% puuvillaa ja 12% pellavaa. Aivan todella ihanan tuntuinen lanka. Pinnaltaan lanka ei ole aivan tasainen vaan siinä on satunnaisia kiiltävämpiä kohtia, joita kameralla oli tosi hankala saada näkyviin. Tässä yritelmää: kuvan jos klikkaa isommaksi niin pitäisi erottua.


Ensimmäistä kertaa sain myös koko Harry Potter -teemaisen silmukkamerkkirepertuaarini käyttöön. Ei malli välttämättä noin suurta määrää silmukkamerkkejä tarvitsisi, ainakaan siinä vaiheessa kun on yksi mallikerta jo tehtynä, mutta itse huomasin, että nämä kyllä helpottivat laskuissa kestämistä ja mahdolliset virheet tuli bongattua äkkiä kun seuraavalla kerroksella merkille tullessa oli väärä määrä silmukoita. Hauskasti nämä metalliset merkit pitivät pientä helinää neuloessa, kuin rentouttavaa taustamusiikkia :D Huivin molemmissa päissä on tuollaiset kolmioreunat, uusi tuttavuus itselleni, miten sellaiset tehdään. Voisin kuvitella hyödyntäväni tekniikkaa myöhemminkin :)

Tässä kuvassa toivottavasti pitsikuvio erottuu paremmin.

Kokonaisuudessaan huivi on n. 2 metriä pitkä ja painoa sillä on n. 300g eli ei ihme, että parisen viikkoa tätä puikotellessa meni. Mutta lanka oli tähän malliin aivan täydellistä sekä tuntumaltaan että ulkonäöltään ja sitlä oli vielä täsmälleen sopiva määrä eli jämänyttyrää ei jäänyt oikeastaan ollenkaan. Koko huivin kuvaaminen oli melkoisen haastavaa..


Taiteltuna tulee kauneimmat kuvat, mutta siinä tietysti pituus ei erotu.

Loppuun vielä sovituskuvia:
Tällaisen isomman projektin jälkeen on kiva päästä taas takaisin sukkien pariin, ne kun valmistuvat niin paljon nopeammin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti