sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Mustaa ja harmaata värihaasteeseen

Lokakuun väreinä Hommahuoneen värihaasteessa ovat harmaa ja musta. Itsellä oli nämä kankaat katsottuna jo syyskuun puolella, mutta en vaan ole ehtinyt ompelemaan. Onneksi nyt syyslomalla vähän liikeni aikaa. Harmaasta syntyi villatakki/ viitta:

Sisällä kuvattuna eipä tuosta taas paljon erota.. Takki on ommeltu Käpyseltä tilatusta merinovillasta. Kaavana on uusimman naisten Ottobren (5/16) kaavat 10 ja 13 eli Warrior ja Forever Yours. Ihan ohjeen mukaan tilasin kangasta, mutta ilmeisesti tämä villa oli aika kapeaa, koska loppujen lopuksi jouduin leikkaamaan hupun ja hihat väärään langansuuntaan. Onneksi tuo nyt ei ihmeemmin tällaisesta tummasta erotu. Malllista 10 on siis otettu huppu ja mallista 13 hihat. Lehdessä malli 10 on ilman hihoja ja mallissa 13 taas on hupun sijaan vaan kaistalekanttaus etureunoissa. Mutta minäpä halusin molemmat! Sovituskuvista vähän paremmin erottanee..

Sovituskuvissa näkyy myös kuukauden musta osuus eli second skinistä tein itselleni kahdet leggingsit. Tämä kangas on Jättirätistä. Enhän minä itse lännessä ole päässyt käymään, mutta ihana tuttu tarjoutui toimimaan diilerinä kun bongasi, että second skiniä kaipailin. Ja ihan hyvää hyvyyttään sen teki, ei tarvinnut maksaa edes hakupalkkaa <3 Ompelukone ei kyllä yhtään tykännyt tuosta kankaasta: aivan järjettömän huonoa tikkiä tuli. Lahkeensuut vielä menivät kaksoisneulan kanssa mutta vyötärön viimeistely oli aivan tuskaista. Loppujen lopuksi vaihdoin kaksoisneulan siksakkiin, mutta ei jälki siitäkään parantunut :( Onneksi näitä tulee käytettyä aina pitkän paidan tai tunikan kanssa, että ei pääse huono ompelujälki muille näkymään. Kankaasta riitti itse asiassa kaksiinkin leggingseihin, mutta jätin toisista vielä vyötärön viimeistelemättä... Neuleviitta on suorakaide, jossa edestä leikattu kaistale keskeltä pois. Sen "yläpäähän" on sitten kiinnitetty huppu. Suorakaiteen reunoissa on hihat, mutta sivusaumat ovat melkein kokonaan auki. Takki/ viitta siis vain heitetään päälle ja sujautetaan kädet hihoihin.


Vähän on vielä harkinnassa, kiinnitänkö eteen pienen nepparin vai annako olla tällainen vapaasti auki hulmuileva vaan. Reunat on huoliteltu rullapäärmeellä eli tämä on kyllä äärimmäisen helppo ja nopea ompelus!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti