keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Viimeinen pari uunista ulos

Juuri tipahti puikoilta uusi sukkapari, kaikenkaikkiaan nro 49 tälle vuodelle. Ei hassumpi saavutus. Tämäkin malli on vuoden 2016 sukkakalenterista, nimeltään Soulmates.

Tasona eivät näytä kummoisilta. Mutta idea on siis, että keskellä sukkaa kulkee koko matkalla kiertäen oikein neulottujen silmukoiden ketjut varresta varpaisiin saakka. Muuten sukka neulotaan sileää neuletta

Lankana näissä on Nalle ja puikot olivat koon 3. Silmukkamääriä vähän rukkailin teräosassa verrattuna alkuperäiseen ja varressa taitaa olla yksi mallikerta vähemmän (ehkä, en muista), mutta muuten ihan ohjeen mukaan neulottu sekä kantalappu että kärkikavennuksetkin. Kun sukat vetää jalkaan, niin kuvio pääsee näyttäytymään vihdoin edukseen. Kannattaa klikata kuva suuremmaksi, niin erottuu paremmin.

Kauniit. Mutta omaan jalkaani ehkä aavistuksen naftit. Pitää vielä pohtia, otanko nämä omaan käyttöön kesäsukkina paljaaseen jalkaan vai menevätkö lahjapakettiin jollekulle vähän pienijalkaisemmalle...

Yhteenvetona lankavuodesta voisi todeta, että aika tehokasta. 49 sukkaparin lisäksi syntyi ainakin pipoja, lapasia ja kaikenlaisia virkkaustöitä. Lankaa kotiutui vuoden aikana pikkuisen vajaa 3 kiloa, mutta lankavarasto pieneni lähes 3,8 kilon verran eli kaikkineen vuoden mittaan neuloin tai virkkasin n. 6,7kg edestä lankaa! Tuo 3,8kg vähennys oikeasti näkyy, sillä nykyään jemmalangat mahtuvat yhteen pienehköön muovilaatikkoon, kun vielä vuoden alussa laatikoita oli kaksi. Puuvillaisia on pieni nyssäkkä vielä muualla, mutta nyt kun pääsin virkkailujen makuun niin eiköhän nekin tule ensi vuonna pääosin käytettyä.

Kangashävikin osalta en sano mitään, en taida edes uskaltaa laskea viime vuoden plus-miinus-tilastoja yhteen. Uuteen nousuun siltä osin vuonna 2016, toivottavasti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti