perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulukalenterisukat ja Punatukka arpoo

Olin ajatellut neuloa Missä neuloimme kerran -blogin joulukalenterisukat. Mutta laiskuus iski, enkä jaksanut opetella varpaista aloitettavia sukkia + raitalankojen valikoima on tällä hetkellä olematon (jee!), koska olen neulonut niitä niin ahkerasti. Laskeskelin tuossa juuri, että karkeasti ottaen olen pienentänyt lankavarastoani tänä vuonna yli 3 kiloa! (jee sillekin!) Ja tämä huomioiden sen, että uuttakin lankaa taloon on tullut useampi kilo, eli oikeasti olen neulonut varmaan jotain 5-6kg lankaa tälle vuodelle (tai toki virkannut osan tuosta). Meinasi jäädä joulukalenterisukat siis tekemättä. Mutta sattumalta bongasin Facen Villasukka-ryhmässä marraskuun viimeisinä päivinä, että Taimitarha-blogin pitäjä (sukkakalenterinkin suunnitelija) oli myös suunnitellut joulukalenterisukat ja vieläpä tehtäväksi ihan 7 Veljestä -langasta, jossa pärjäsi kahdella värillä. Joten niitä aloitin sitten joulukuun ensimmäisenä päivänä puikottelemaan. Sukista tuli polvipituiset ja ne ovat kokonaan kirjoneuletta. Jos olisin koko ohjeen nähnyt kerralla niin varmaankin olisi jäänyt koko projekti aloittamassa, mutta 4-10 kerrosta päivässä oli juuri sopiva annos, että sitä jaksoi tehdä. Ja niinpä vaan valmistuivat tällaiset ihanuudet:

Sukat on tosiaan neulottu 7 Veljestä -langasta ja puikoilla 3,5. Muuten olisin tehnyt varmaankin koon 3 puikoilla, mutta niitä ei löytynyt kahta settiä. Molempia sukkia neulottiin siis saman verran joka päivä. Tässä lähikuvaa kirjoneuleesta. Koetin kuvata myös kantapäätä, mutta mustana se ei erotu. Kantapää on nimittäin tehty joustinneuleena. Itselleni uusi tuttavuus ja jännän rouhean tuntuinen. Mutta saatte nyt vaan uskoa sanaani tai kokeilla itse vastaavan tekemistä :D
Itse valitsin pohjaväriksi mustan ihan siitä syystä, että sitä sattui kotona olemaan. Kuviovaräiksi oli vaihtoehdot luonnonvalkoinen ja pinkki, joista muiden mielipiteitä kyseltyäni valitsin valkoisen. Lopputulos on ihan kiva, mutta omaan silmääni liian vaisu, joten nämä sukat päätyvät ystävän 40-vuotislahjaksi tammikuun alkupuolella. Itselleni neulon toiset vähän värikkäämmät jossakin vaiheessa. Sukat ovat tosiaan niin pitkät, että yltävät vähän polven yli jopa.

Muutoin neuloin sukat täysin ohjeen mukaan, mutta kavennuksia rukkailin vähän, niin että kuvioinnit menivät silmukkamäärien suhteen tasan. Ilmeisesti isoista puikoista johtuen sukista tuli myös sen verran isot, että ohjeen mukaan koko piti olla 38-39, mutta itse tein kärkikavennukset ilman välikerroksia ja silti ovat kokoa 40-41. Mutta mahtuvatpa nyt sitten ystävän jalkaan :)

Loppuun vielä mainos blogiarvonnasta Punatukka ja kaksi karhua -blogissa.

Ja vaikkei arvontaan haluaisikaan osallistua, niin kannattaa kurkata tuo blogi. Siellä oli nytkin joulukalenterissa monta ihanaa (ja helppoa) ohjetta esim. heijastimiin tai kivoihin joulukoristeisiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti