tiistai 5. toukokuuta 2015

Luudanvarsivirkkausta

Instagramissa törmäsin mystisennäköiseen virkkauspintaan. Onneksi joku muukin oli siihen kiinnittänyt huomionsa ja kysynyt tekijältä lisätietoja. Virkkausmallin nimellä googlaamalla löytyi todella selkeä kuvitettu ohje (tosin englanniksi, mutta itselleni se ei ole kynnyskysymys onneksi). Pinta näyttää siis tältä:

Tosin tämä kuva on virkkaussuuntaan nähden ylösalaisin. Tekniikka on nimeltään broomstick lace ja ohje löytyy täältä. Reiät syntyvät "luudanvarren" avulla eli virkkuukoukun lisäksi tarvitaan joku pyöreä aputanko. Sen halkaisijasta riippuen reiät ovat isompia tai pienempiä. Itse en sentään ihan luudanvarren kanssa tätä tehnyt vaan apuna oli paksu tussi. Tussissa ei vaan pituus riittänyt enempään, joten huivista tuli juuri sen verran leveä kuin mitä tussin avulla aikaiseksi sai :D Pituutta huivilla sen sijaan on reippaasti:

Lankana on joku ikivanha kertaalleen neulottu ja purettu puuvilla(sekoite)lanka ja värikin aika kamala persikka, mutta lähinnä halusin tehdä tämän harjoituksen vuoksi. Tässä huivissa reiät on tehty viiden silmukan kokoisina, mutta tuotakin voisi varioida niin että niputtaa silmukat esim. 3 tai 4 ryhmiin. Tässä vielä sovituskuva:

Tämä tuskin jää omaan käyttöön, epäilisin että huivi päätyy arpajaisvoitoksi jossakin vaiheessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti