lauantai 23. toukokuuta 2015

Aviatrix-myssy

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi neuloa sen kovasti suunnittelemani Aviatrix-myssynkin. Tällainen siitä tuli:


. Ohje  myssyyn löytyy täältä. Siellä on silmukkamäärät kolmelle eri langanpaksuudelle ja usealle eri päänkoolle. Itse valitsin puikonpaksuuden perusteella sopivimman langanpaksuuden ja muistaakseni isoimman koon. Lankana itselleni oli 7 Veljestä ja puikot olivat 3 ja 3,5. Nappi on kaverin itse fimomassasta muovailema ja siinä on hämähäkkimäinen kuva:

Ihan ei taas mennyt homma ohjeen mukaan, sillä epähuomiossa tein 12 kerroksen korkuisia osioita kun isoimmassa koossa niiden korkeus olisi pitänyt olla 14 kerrosta. Tälläkin systeemillä piposta tuli kutakuinkin sopiva 4,5-vuotiaalle kuopukselle.

Niskan resori olisi mielestäni saanut olla kapeampi eli jos päädyn tekemään toista kokeilua tästä mallista niin kavennan ennen niskaa vielä enemmän silmukoita pois. Alemmassa kuvassa näkyy vähän paremmin niskan "väljyys".

Mutta kaikkineen oikein kiva malli ja todella helppo neuloa. Ohje näyttää kirjoitettuna melkoisen sekavalta, koska siellä on asiat oikeastaan kahteen kertaan, ensin taulukossa ja sitten vielä sama taulukko auki kirjoitettuna. Mutta kunhan vaan tajuaa, miten yksi osio tehdään, niin sitten ohjetta ei oikestaan enää tarvitakaan kuin satunnaisesti muistinvirkistykseksi. Lankaaa tähän kului noin 55g eli kevyesti syntyy keränjämästä (kuten itsekin siis tämän tein.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti