perjantai 6. maaliskuuta 2015

Timanttiset sukat

Instagramissa bongasin kivannäköiset villasukat ja tokihan piti käydä ohjetta utelemaan. Se löytyi Ravelrysta ilmaisena (mallin nimi Diamonds In A Row), joten eikun kokeilemaan. Malli oli kivan yksinkertainen, niin että kun reilut puoli kuviota oli neulottu, osasi hyvin pistellä menemään jo ilman ohjettakin :)

Salama taas onnistui syömään pintakuvion lähes täydellisesti, tässä ilman salamaa parempi otos:

Keskellä sukkaa menee siis helmineulealueiden ketju kuin timantit rivissään. Sukat on neulottu puikoilla nro 3,5 ja lankana vanha tuttu 7 Veljestä. Silmukkamäärä oli täsmälleen alkuperäisen ohjeen mukainen eli varressa 47 ja teräosassa vähennetty 45:een. Kuvissa sukat näyttävät hassun lyhyiltä, mutta ovat kyllä sopivat 37-38 koon jalkaan. Itsekin sain ne häthätää jalkaani viruteltua.

Nämä olivat muuten jo tämän vuoden kahdeksannet neulotut sukat! Alkuperäisen parin tekijä osallistuu 52 sukkaparin haasteeseen, jossa tavoitteena on neuloa yksi pari sukkia per viikko vuoden ajan (hän tosin on nyt jo neulonut 26 paria!!). Itse en ehkä noin hurjaa tahtia uskalla tavoitella, koska ei ole kivaa jos homma menee tavallaan pakon edessä puurtamiseksi. Mutta voisin kokeilla josko saisin vuoden aikana neulottua 52 sukkaa. Siis yksi sukka per viikko eli 26 paria vuoden mittaan. Vielä oltaisiin tuohon tavoitteeseen nähden ihan hyvässä vauhdissa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti