tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kirjoneulesukat melkein ilman ohjetta

Joskus inspiraatio voi iskeä mitä kummallisimmissa paikoissa. Viime viikolla bongasin työpaikalla yhden asiakkaan jalassa kivannäköiset villasukat. Pyysin luvan saada ottaa niistä kuvan, jotta voisin neuloa samanlaiset/ samantyyppiset itsekin. Neuleen idea oli hyvin yksinkertainen, jippo tulee raidoittaisuudesta ja värien vaihtumisesta aina toisin päin. Tällaiset siis:

Lankana näissä on Nalle ja puikot olivat nro 3. Silmukkamäärä on 48, koska kuvion takia täytyy olla neljällä jaollinen määrä silmukoita. Sen verran jouduin soveltamaan, että tokikaan en tajunnut kuvata kantapäätä, enkä koko vartta. Varren aloitin 2o2n-joustimella ja sen jälkeen jatkoin mallineuletta. Kantapään jälkeen ylimääräiset silmukat jätin kiilaksi ensimmäisen puikon loppuun ja neljännen alkuun. Lähikuvasta voi tiirailla tarkemmin, siitä saa varmasti itse kukin napattua ohjeen halutessaan ylös:

Tällä raitamäärällä sukista tuli juuri sopivat 39-40 jalkaan.

Vartta olisi toki helppo jatkaa halutessaan raitoja lisäämällä tai tekemällä leveämmän resorin. Oma ajatukseni oli neuloa seuraava pari muuten samoin, mutta aloittaa ja lopettaa harmaalla. Yksi ystävä kuitenkin ihastui näihin ja toivoi itselleen samanlaisia, joten seuraavakin pari syntyy samassa raitajärjestyksessä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti