sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ruska-mekkoja

Viime vuonna jo ompelin itselleni pari mekkoa Pikku-Piltin Ruska-mekon kaavalla. Nyt sain vastaavan kaavan lasten koossa ja sillä syntyi kuopukselle velourmekko.

Tämä on tehty koon 110/116 kaavalla eikä oikeastaan ole yhtään iso, semminkin kun velour ei jousta melkein ollenkaan. Helmaan en laittanut kuminauharypytystä, koska käyttäjän mukaan helman pitää "heilua silleen hienosti". Eli nyt heiluu.


Itselleni ompelin myös yhden Ruskan, tällä kertaa samoilla muokkauksilla kuin tein ystävänpäivän vaihtoon. Eli taskut ne olla pitää!

Kangas on Verson Puodin Paratiisin puutarha. Olen sitä jo aiemmin katsellut, mutta aikaisemmat värit ovat olleet ei niin mieluisia, tai sitten materiaali on ollut joku muu kuin trikoo. Mutta nyt natsasi väri ja materiaali omaan makuuni! Taskutikkaukset tein pinkillä langalla, joka ei erotu yhtä selkeästi kuin lahjaksi menneen mekon mustat tikkaukset. Taskupussi (ja resorit) ovat valkoiset.


Hämmästyttävää kyllä, molempiin mekkoihin meni melkein yhtä paljon kangasta! Oma mekkoni on tehty ilman kaulusta ja helman pituutta ja leveyttä ja vähennetty sen mukaan miten kangasta riitti. Samoin hihat ovat vajaamittaiset. Lapsen mekko taas on tehty täyspitkänä ja -leveänä ja kuvioinnista johtuen kaikki kappaleet oli pakko leikata niin, että sydämet ovat oikein päin. Omassa mekossani etu- ja takakappaleet on leikattu eri päin kun ei kukista niin selvästi erota mikä on yläpuoli ja mikä alapuoli ;) Lapsen mekon kaulus on myös jouduttu tekemään kahdesta kappaleesta kun ei taitteelta enää tarpeeksi isoa palaa löytynyt. Eli aina ei vaatteen koko kerro täyttä totuutta tarvittavasta kangasmäärästä.


2 kommenttia: