torstai 27. maaliskuuta 2014

Toukkapussi

Facebookista (huu, järkytin tänään ysiluokan oppilaita kun kävi ilmi että ope on Facessa :D Että ihan oikeastiko muka?!) bongasin haasteen neuloa toukkapussi (kapalopussi) pienelle vauvalle. Ajattelin, että tuossapa mainio tapa tuhlata lankakerien jämiä, joten eikun pussi puikoille ja neulomaan. Tällainen siitä sitten reilun viikon kilkuttelun jälkeen tuli:

Lankana on 7 Veljestä ja käytössä oli pyöröpuikko arviolta 4,5 tai 5. Silmukoita oli 124 eli tein tämän Poppelin neulepajan ohjeella. Lankaa tähän upposi mukavat 210g ja jämäkeriä sain tuhottua yhteensä 6 kokonaista ja alun seitsemättä. Ei hullummin :) Idea on siis että pieni laitetaan lämpimään pussiin köllöttelemään. Itselläni ei ole tarpeeksi pientä mallikappaletta, joten kuopuksen vauvanukke sai ajaa mallin asian :D


Täytyy kyllä sanoa, että melkoisen tylsää neulottavaa tämä on kun valtaosin tehdään pelkkää joustinta isolla silmukkamäärällä. Todennäköisesti jää siis ainoaksi tekeleeksi, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Haasteaikaa on huhtikuun loppuun saakka, eli jos joku muu(kin) innostuu niin hyvin vielä ehtii!

4 kommenttia:

 1. Onpa hauska idea! Ja pääsee samalla eroon langanpätkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tähän upposi tosi kivasti noita jämäkeriä :)

   Poista
 2. Joo, tällaiseen voisikin käyttää hyvin jämäkeriä! Onkohan laadulla väliä, siis haittaako kutittava lanka.. eikai? Olis miulle just passeli telkkarineule! Voi kyllä olla etten tässä kuussa ehdi...katsotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa ohje taisi olla että lankojen pitää olla konepesun kestäviä. Itselläni oli seiskaveikkaa.

   Poista