sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Jämäkankaiden kimpussa

Pääsin kuin pääsinkin eroon ompelujumista! Ensin surruutin alta pois päiväkodin myyjäisiin menevät kangasessut, mutta varsinainen flow lähti Lieblingsstücken kangastilauksen saapumisesta. Nyt on ne kaikki kankaat ommeltu (ok, parista palasta on vielä noin puolet odottamassa miksi muotoutuvat) ja niiden myötä sain aikaiseksi kaivella jämäkangaspinojakin. Eilisen saldona trikoopinot pienenivät peräti 5,5 metrillä kun lapsille syntyi vaatetta. Jämäkankaat saumuroin taas yövaatteiksi. Noin kuukausi sitten ompelemani pyjamat ovat olleet ahkerassa käytössä, joten viskari sai toisen pyjaman. Lisäksi ompelin kesää ajatellen parit lyhyempilahkeiset pyjamahousut:

Kuten näkyy, raitojen kohdistuskin on ihan miten sattuu (koska pala oli pakko taittaa kahtia keskeltä eikä sopivasti saumojen rajalta), mutta lapsi tykästyi näihin silti (vai juuri siitä syystä?) oikein kovasti :) Kaavana sama tuttu Saimi kuin aina ennenkin ;) Lisäksi tytöt saivat kumpainenkin yöpaidat:

Näissä kaavana on Ottobren 3/2011 t-paitakaava (jolla syntyi mm. tämä teeppari), mutta pituutta vaan on lisätty rutkasti ja leveyttäkin helmaa kohti hivenen verran. Molemmat kankaat ovat Nanson palalaarista noin vuosi sitten kaiveltuja. Isomman paita on kokonaan samaa kangasta, mutta pienemmällä etukappale on erivärinen kuin takakappale ja hihat. Kuosi sentään on sama :D Epämääräinen sovituskuva kera saunapuhtaiden lapsien:


 Muista ompeluksista ei ole kuvia, koska ovat ihan samaa perussettiä vanhoilla luottokaavoilla kuin blogissa on jo moneen otteeseen esitelty ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti