sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Palmikkokaulahuivi

Päädyinpä tuossa muutama viikko sitten bussia odotellessani pysäkin lähellä olevaan lankakauppaan. Oven vieressä oli korissa ihania palmikkolankoja ja kuulemma kahdesta kerästä saisi jo korin reunalla olleen kaulahuivin tai toisaalla esillä olevan hartiahuivin neulottua. Hartiahuivin ohje pitäisi löytyä kaupan nettisivuilta, joten oletin että niin löytyy kaulahuivinkin. Tutkailin siis vain pikaisesti palmikoiden silmukkamääriä ja ajattelin että netistähän sitten kotona saa loput tsekattua. Sinne bussillekin alkoi olla jo kiire. Kaksi kerää nappasin siis lankaa mukaani ja huristelin bussilla kotiin. Jossa kävi ilmi, ettei kaulahuivin ohjetta mistään löytynyt. Sellaisen kuitenkin nimenomaan halusin, joten eikun omasta päästä soveltamaan (tokikin oli niin kiire saada huivi puikoille ettei voinut muutamaa päivää odotella että olisi ehkä liikkeeseen ehtinyt uudemman kerran tarkempaa huivitutkailua suorittamaan). Tämmöttinen siitä syntyi:

Langan nimi on Galaxy tai sitten Venus. Etiketissä lukee King Cole Galaxy dk ja pienemmällä Venus. Että jotain tuollaista :D Puikot tässä oli nro 5 ja silmukoita 36. Huivi on neulottu niin että se on aloitettu 4o4n joustimella. Sitten 7 kerroksen jälkeen oikeiden silmukoiden kohdalla on tehty palmikonkierto ja toisten 7 kerroksen jälkeen nurjalla puolella on oikeat silmukot palmikoitu. Näin siis huivin toisella puolella on 5 palmikkoa joiden välissä 4 nurjien silmukoiden saraketta ja toisella puolella 4 palmikkoa joita ympäröivät 5 nurjien silmukoiden saraketta. Palmikonkierrot toistuvat aina 14 kerroksen välein, mutta niin että oikean puolen palmikot kierretään eri vaiheessa kuin "nurjan" puolen, jolloin siis aina 7 kerroksen välein on palmikonkierrot jommalla kummalla puolella huivia. Sekavasti selitetty.. Josko tämä kuva valaisisi asiaa paremmin:


Ilmeisesti huivi pitäisi jaksaa höyryttää, ettei se vetäisi itseään tuolleen kurttuun koko ajan. Mutta kun olen niin laiska silitysraudan kanssa niin saas nähdä tuleeko ikinä höyrytettyä. Ihan hyvin sitä pystyy näinkin käyttämään ;)

Ja itse muuten tein yhden huivin yhdestä kerästä eli näitä samanmoisia on nyt sitten kaksin kappalein. Eiköhän ne jonnekin myyjäisiin tai arpajaisvoitoksi päädy jos ei muuten käyttäjiä löydy ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti