lauantai 6. heinäkuuta 2013

Uusi kone ja kesätoppeja

Kuten pari postausta sitten mainitsin, vanha ompelukone irtisanoi sopimuksensa. Uusi kone saapui torstaina, mutta erinäisistä kiireistä johtuen vasta tänään ehdin siihen paremmin tutustumaan. Tilasin koneen Briteistä ja voin todella suositella tuota kauppaa: toimitus oli ilmainen kotiovelle asti ja neljäntenä arkipäivänä tilauksen teosta kone tosiaan jo kotiovelle tuotiin! Päädyin pysymään merkkiuskollisena, eli Husqvarna on tämä uusikin kone:

(Pahoittelen pimeää kuvaa.) Ompelupöytä on nykyään tämännäköinen:

(Siivouksen tarpeessa siis) Kätevästi sekä saumuri että ompelukone ovat esillä koko ajan niin on nopea vaihtaa koneelta toiselle. Jokunen tovi uuteen koneeseen tutustuessa on vierähtänytkin. Langankiristystä on pitänyt säätää ja siksakkikaan ei synny enää yhtä helposti kuin vanhalla vaan pitää muistaa vielä kolmas valitsin vääntää oikeaan asentoon. Hulluinta on, että suoraa tikkiä ommellessa pistonleveys voi olla vaikka 5 kunhan vaan tikkivalitsin on suoralla!

Ensimmäiset ompelukset uudella koneella olivat itselleni, kesätoppeja. Karjalan Ompelukoneen palalaarista löytyi joku aika sitten kivaa Nanson trikoota. Kuosi oli niin hauska etten osannut päättää kumman värin ottaisin, joten otin molemmat. Toisesta syntyi tissiksen kaavasta muokaten hihaton toppi:

Pääntie on kantattu joustokantilla (vai mikä se virallinen nimi onkaan) nurinpäin. Kantti oli väriltään hopeista ja tuollaiseen arkitrikoopaitaan se oli mielestäni liian juhlava, joten ompelin nurjan puolen päälle päin :D Ensimmäisessä kuvassa ei vielä ole tuossa etukappaleen poikkisaumassa framilonia, mutta sovituksen perusteella sellaisen lisäsin ja sovituskuvassa siis toppi on valmis framiloneineen kaikkineen. Kankaan väri on enemmän kohdillaan alemmassa kuvassa eli on tuollainen hempeän lila/ syreeninvärinen eikä harmahtava kuten ylemmässä kuvassa näyttää.

Toiseen toppiin ei ollut edes valmista kaavaa, vaan ylitin taas pienesti itseni ja piirsin vanhasta Gudrun Sjödénin luottotopista kaavat ja ompelin topin niiden avulla. Ja hyvä tuli!


Malli on tarkoituksella suht pitkä, niin eipähän mahamakkarat vilku ;) Hoksasin, että tätä kaavaa voisi hyvin käyttää myös kesäyöpaidan ompelemiseen, kunhan vaan lisää pituutta vielä pikkuisen. Nyt kun on ommeltu kaavaa muokaten ja kaavaa vaatteen perusteella piirtäen, on seuraava askel loogisesti ommella jotakin ilman kaavaa. Se olisi huomisen agendalla, saas nähdä miten onnistuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti