maanantai 8. heinäkuuta 2013

Mekko/ tunika

Tässä on menty nyt melkein vaate per päivä tahtia! Tänään valmistui itselleni mekko/ tunika, tämäkin Nanson palatrikoista. Itse tykkään kuosista ihan hurjasti, miehen mielestä se on jotenkin afrikkalaisvaikutteinen. No, ei se paha ole niinkään :D

Mekon kaava on piirrettu Gudrun Sjödenin mekosta. Ihastuin siihen nettikaupassa, mutta harmillisesti himoitsemani väri ehti loppua ennen kuin tein tilausta. Tilasin sitten "väärän" värin ja piirsin siitä kaavat. Parasta melkein on se, että tämä on S-kokoinen!! Ylpeä olen siitä, että kaavojen piirtäminen onnistui, mutta melkeinpä vielä ylpeämpi siitä, että taskukin onnistui. Mekossa on siis päälle ommeltu tasku, joka on passailtu paikoilleen täsmälleen kuvion mukaan. Alkuperäinen mekko oli raitakankaasta, joten siinä passaus on ollut helpompaa kuin tällaisessa epämääräisemmässä kuviossa. Kahta taskua en itse jaksanutkaan väkertää ;)

 Tästä näkee, missä kohtaa tasku on. Erona alkuperäiseen on paitsi yksi tasku myös hihojen pituus eli omassani on hivenen pidemmät hihat kuin alkuperäisessä.
 Meinasin jotta tunikaa voisi käyttää myös sen hippivyön kanssa - joka edelleen kaipailee niitä puuhelmiään kun en ole saanut kaupoilla käytyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti