sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Koekappaleita

Synttäriputken alkupäässä tuli tekaistua tällainen testikappale.

Itse kakku on vanha taattu Caipirinha cheesecake joka ei maun puolesta voi mennä metsään, mutta testauksessa oli koristelupuoli siis ;) Vihreästä marsipaanista - jota ei meinannut löytyä melkein mistän kaupasta! - ja mantelimassasta + elintarviketussista syntyi tämmöttisiä possulaisia:


Tämä virkkausohje on ollut jemmassa jo ainakin puolitoista vuotta mutta en ole uskaltanut sitä kokeilemaan. Nyt vihdoin sain aikaiseksi yrittää eikä se niin vaikea ollutkaan! Tässä ei värit ole kaikkein kauneimmat koska nappasin vaan ekan vihreän langanjämän mitä käsiini löytyi. Loistava keino saada tuhottua keränjämiä, joten näitä syntyy tulevaisuudessa varmasti lisää. Lappua varten virkataan keksi neliötä jotka sitten lopuksi virkataan reunoistaan yhteen. Tuli tässä opeteltua ihan uuttakin, sillä reunassa on kerros rapuvirkkausta, jota en ikinä ennen ollut tehnyt.  Täällä on hyvä video jonka perusteella treenailin. Takapuolelta patalappu on hyvin simppeli.


Tässä vielä etupuolen kukka lähempää.

Kälyn luona kyläillessä kokeiltiin tällaisia koristetähtiä. Käly oli ohjeen jostakin askartelukirjasta kopioinut. Nämä oli ihan nopeita ompelukoneella surauttaa, tosin nämä koekappaleet menivät molemmat vähän pieleen: monivärisessä ei osunut sakaroiden värit kohdilleen. Tarkkaan jos katsoo niin näkee että vasemmanpuoleisen harmaan sakaran tausta on vaaleanpunainen ja muutkin sakarat ovat eriväriset eri puolilta vaikka tarkoitus oli itselläni että jokainen sakara oli kummaltakin puolelta samasta kankaasta.


 Punaisessa tähdessä on toisella puolella kangas nurinpäin. Tämä oli ihan tarkoituskin, sillä katselin että se toimisi niinkin päin, mutta kuviointi ei kuitenkaan erotu tarpeeksi ja lähinnä tähti näyttää siis kokonaan kultaiselta. Jonkun mielestä  ei välttämättä edes haittaa, mutta itseäni liian "tasainen" lopputulos häiritsee. Tästä kuvasta näkee myös että sakaroiden osuttaminen tasan tuosta keskeltä ei ole ihan helppoa sekään eli jos joulumarkkinoille tmv. näitä mielisi tehdä niin saisi kyllä kieli keskellä suuta ommella ettei keskustan saumat mene vähän sinne päin. Mutta ehkä sukulaistan joulupaketteihin tmv. näitä voisi joku joulu ommellakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti