torstai 11. lokakuuta 2012

Kaksinkertainen itsensä ylittäminen

Miehelle lupasin ommella pitkähihaisen paidan. Kesäksi tein hänelle pari lyhythihaista mutta eihän niillä enää oikein tarkene. Kankaan siippa sai taas valita ihan itse, tosin ihan lopullinen valinta jäi minulle kolmesta vaihtoehdosta. Ensimmäinen vaihtoehto olisi ollut tämä sama kangas turkoosina mutta nettikaupassa ei silloin (kuten ei nytkään, mur!) ollut oikeanväristä resoria joten päädyin ruskeapohjaiseen kun tiesin että siihen on sopivaa resoria omissa jemmoissa. Tämmöttinen on lopputulos:



Joku voi pohdiskella, että mitä itsensä ylittämistä tavallisessa perustrikoopaidassa on, mutta tämäpä on tehty ihan ilman kaavoja! Ja se on kyllä itselleni iso saavutus. Mallina käytin miehen sopivimman kokoiseksi valitsemaa Marimekon trikoopaitaa ja sen avulla leikkasin etu- ja takakappaleet suoraan kankaasta. Hihaa varten oli pakko viritellä kaava kun ei mallipaitaa voinut palasiksi leikellä ja hiha on tietenkin valmiissa paidassa kaksinkerroin taittuneena. Paidasta siis jäljensin jotakuinkin kaavapaperille hihan ja sen avulla leikkelin kankaasta.

Kaula-aukko näyttää muuten kuvissa ihan hassun pieneltä, mutta kyllä ei se mitenkään normaalia tiukempi ole..


Ja se toinen itsensä ylittäminen tuli nopeudesta. Koko paidan tekemiseen kankaiden ja saksien esillekaivelusta viimeisten lankojen päättelyyn ei mennyt kuin pikkuisen yli tunti! Ihanan helppoa ja nopeaa kun on koneet valmiiksi pöydällä esillä niin eikun käy huristamaan kun inspiraatio iskee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti