Perinteisesti tämä leivotaan hiivataikinaan, mutta myös täytekakkutyyppinen versio on mahdollinen. Itse olen kaverilta saanut tämä kuohkean täytekakkutyyppisen reseptin, jonka mukaan tortun teen.
5 munaa
200 grammaa sokeria (+pari tl vaniljasokeria)
125 grammaa vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
60 grammaa mantelilastuja
voinokareita mantelilastujen päälle
200 grammaa sokeria (+pari tl vaniljasokeria)
125 grammaa vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
60 grammaa mantelilastuja
voinokareita mantelilastujen päälle
täyte:
5 dl kuohu (tai vispi) kermaa
1 pss Dr Oetkerin vaniljavanukasjauhetta
- Erottele valkuaiset ja vatkaa puolet sokerista + valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- vatkaa keltuaiset lopun sokerin kanssa
- yhdistä valkuaisvaahtoon keltuaisvaahto, jauhot ja leivinjauhe (vatkaa nopeasti ja tehokkaasti, lyhyen aikaa, jotta kuohkeus säilyy)
-kaada taikina voideltuun + korppujauhotettuun irtopohjavuokaan
- levitä mantelilastut kakun päälle ja manteleiden päälle voinokareita
- ja paista noin 30 min 170 asteessa.
tee tällä välin vaniljavanukas. Vatkaa ensin kerma "puoleen väliin" ennen kuin lisäät vanukasjauhot. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Meidän lähikaupassa ei ollut Oetkerin vaniljavanukasta joten ostin ihan vaan vaniljakastikejauhetta ja hyvin toimi silläkin.
Anna kakkupohjan jäähtyä hetken, leikkaa keskeltä kahtia. Levitä kerma-vanukasseos alimmaisen kakun päälle ja nosta mantelikansi päälle. Itse säästin vähän vanukaskermaa ja sivelin kakun reunat sillä.
5 dl kuohu (tai vispi) kermaa
1 pss Dr Oetkerin vaniljavanukasjauhetta
- Erottele valkuaiset ja vatkaa puolet sokerista + valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- vatkaa keltuaiset lopun sokerin kanssa
- yhdistä valkuaisvaahtoon keltuaisvaahto, jauhot ja leivinjauhe (vatkaa nopeasti ja tehokkaasti, lyhyen aikaa, jotta kuohkeus säilyy)
-kaada taikina voideltuun + korppujauhotettuun irtopohjavuokaan
- levitä mantelilastut kakun päälle ja manteleiden päälle voinokareita
- ja paista noin 30 min 170 asteessa.
tee tällä välin vaniljavanukas. Vatkaa ensin kerma "puoleen väliin" ennen kuin lisäät vanukasjauhot. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Meidän lähikaupassa ei ollut Oetkerin vaniljavanukasta joten ostin ihan vaan vaniljakastikejauhetta ja hyvin toimi silläkin.
Anna kakkupohjan jäähtyä hetken, leikkaa keskeltä kahtia. Levitä kerma-vanukasseos alimmaisen kakun päälle ja nosta mantelikansi päälle. Itse säästin vähän vanukaskermaa ja sivelin kakun reunat sillä.
P.S. Tortun erikoisen nimen historia on epäselvä, mutta erään legendan mukaan nimi juontaisi juurensa 1400-luvulta kun kylään hyökkäystä suunnitelleet saatiin ajettua pakoon heittämällä mehiläispesiä heidän päälleen. Tätä juhlittiin leipomalla ensimmäinen Bienenstich-torttu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti