torstai 4. lokakuuta 2012

Karelia-pipo

Kilkuttelin Seiskaveikasta vaas Väinöt (säärystimet) ja keränjämästä piti keksiä "jotain". Tällä kertaa puikoille osui Karelia-niminen piponmalli. En ollut varma langan riittävyydestä aikuisten kokoon joten tein suosiolla lasten silmukkamäärällä. Lankaa kyllä jäi eli isompaankin silmukkamäärään olisi varmaan riittänyt, mutten enää koko pipoa jaksanut alkaa purkaa.

Pipon idea on nostetuista oikeista ja nurjista silmukoista muodostuvat palmikkomaiset pintakuviot. Ohje on kirjoitettu niin, että apupuikkoakaan ei tarvita ja malli on sen verran selkeä että aika nopsaan sitä oppi tekemään ilman ohjettakin. Raitalanka harmillisesti vähän piilottaa kuviota, mutta toisaalta raidallisenakin tämä on kiva ja juuri tämä puna-lila-sävyinen raita on ehdoton suosikkini!


Puikot oli nro 5 ja silmukoita ohjeen mukaan siis 84. Sen verran on seiskaveikka ohjeen mallilankaa Samosta ohuempaa että piposta tuli niin pieni että se mahtuu parhaiten meidän 2-vuotiaalle! Päänympäryksen puolesta meni 4,5-vuotiaallekin, mutta korkeus jäi vähän naftiksi silloin. Isompaa päätä varten tarvittaisiin siis lisää mallikertoja tai jotain muuta justeerausta ohjeeseen..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti