sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kesäsynttäreiden kakutuksia

Esikoinen täytti jo 9! (siis miten on mahdollista kun miehän olen vasta hädintuskin 25, häh?!) Synttärikakun koristeluidea haettiin Kotivinkistä. Tosin meillä ei ole noita isopääeläimiä, joten petsojen sijaan kakkua koristavat neidin ponit.



Kakussa on täytteenä Kinuskikissan hedelmätäyte joka oli kivan keltainen väriltäänkin. Maultaan täyte oli myös kesäisen raikas ja sai paljon kehuja eli tätä teen varmasti uudelleenkin. Ja toimi oikein mainiosti ilman liivatettakin! Kaverikseen kakun toiseen väliin hedelmätäyte sai omasta päästä sävelletyn vadelmatäytteen. Siihen tuli osin samoja aineita kuin tuossa hedelmätäytteessäkin ja lisäksi vähän muuta:

2dl vispikermaa
100g sitruunarahkaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
nelisen desiä vadelmia
3 liivatelehteä

Sitruunarahkaa purkista lappaessani pohdin että olikohan sekään hintansa väärti ostos, eiköhän saman hennon sitruunan maun olisi osannut itsekin saada rahkaan lisättyä? Mutta tulipahan kokeiltua ja kiva yllätys oli että tuote on laktoositon. Myös muut maitotuotteet olivat laktoosittomia eli kaikki vieraat pystyivät kakkua syömään. Vatut kaivelin pakastimesta enkä halunnut niitä mikrottaa joten menivät täytteeseen kokonaisia. Jos olisivat olleet tuoreita/ehtineet sulaa niin olisin varmaan surauttanut sauvasekoittimella soseeksi niin olisi saanut täytekerros kivemman värin siitä. Ehkä ensi kerralla sitten.

Lisäksi kokeilin ihan ensimmäistä kertaa leipoa Charlotte russea. Tämä oli mansikkainen versio eli kotoisamman mansikkacharlotta. Leivoin kääretortunkin itse ja myös hillo oli itse keiteltyä. Ohje charlottaan löytyi tällaisesta blogista, itse käytin liivatteita 6kpl. Kuulemma charlottaa ei tarvitse sen erikoisemmin koristella joten hyvin pelkistetysti mentiin:


 Tästä tykkäsin itse melkeinpä täyskäriäkin enemmän, tuoreet mansikat maistuivat täytteessä tosi herkullisesti!

3 kommenttia:

  1. Ahhhh... Jos matka ei olisi niin pitkä, tulisin jokaista synttäripäiväänne juhlistamaan... Meillä seuraavana edessä tuplajuhlat syyskuussa, joten näitä reseptejä tullee joitakin ainakin testattua, kun tuo normikakku ei maistu. Kiitos!
    Elina

    VastaaPoista
  2. Haastetta: http://turtleontherun.blogspot.fi/2012/08/vastaus-haasteeseen-ja-terveiset-unto.html

    VastaaPoista
  3. Elina: ainakin tuota tämän postauksen hedelmätäytettä uskallan suositella, sillä tätä kakkua söivät monet lapsetkin jotka eivät normaalisti niin täytekakusta perusta!
    Devikselle koitan ehtiä vastata lähiaikoina! :)

    VastaaPoista