tiistai 23. elokuuta 2011

Minkä nuorena oppii..

..sen vanhana taitaa. Ei sillä että itseäni vanhaksi tunnustaisin, mutta ei tässä nyt ihan ehkä parikymppisiä olla, jos seuraavan tekeleen opit on viime vuosituhannelta.. Taisi olla ala-asteen kutosluokka kun piti neuloman sukat. Joku sai aikaan eriparitekeleet suunnilleen kokoa 36 ja 42, toisella tuloksena oli yksi orpo pariton ja kolmas päätteli sukat hyvin ja napakasti - unohti vaan ensin vetää ne langanpäät neuleen nurjalle puolelle! Itsekin olin kunnostautunut eriparineulonnassa lapasten suhteen, mutta sukista tuli ihan samaa paria ja niin siistit että käytin niitä ihan puhki asti. Ei ole koulunkäyti täysin hukkaan mennyt kun peruina on sukanneulomistaito. :) Kiva olisi tietää, montako kymmentä paria tuon ensimmäisen parin jälkeen on syntynyt.. Viimeisin tuotos on tämännäköinen:


Näissä lankana on 7 Veljestä Jättiraita (rrrrrakastan noita valmiita raitalankoja!! harmi vaan kun ovat niin kalliita) ja puikot 4. Tämä pari mennee pukinkonttiin. Muuten neulon tosiaan yhä täsmälleen samalla ohjeella kuin ala-asteella, ainoastaan kantapään jälkeiset kavennukset teen erilailla. Ala-asteella opettiin kaventamaan nurin yhteen, mutta siitä jää sellaiset "helmet" näkyviin niin että mie kavennan ihan vaan oikein yhteen. Tulee mielestäni siistimpi niin. :)
2 kommenttia:

  1. Mulla on tallessa (ja ehjänäkin! :)) vielä ne ala-asteella tehdyt sukat. Ja niissä tosiaan on ne helmikavennukset. Itekin teen nykyään mieluummin oikein yhteen ja ylivetäen kaventaen, niin ei jää niitä helmiä näkyviin. Samassa koulussa siis käsittääkseni ollaan sukkia väkerretty, varmaan saman opettajan johdolla... ;)

    VastaaPoista
  2. Miun opettaja oli sieni.. siis Rousku :D en muista missä vaiheessa jäi eläkkeelle, mutta taisi tosiaan jokusen vuoden vielä miun vuosiluokan jälkeenkin opettaa. ja hyvin opettikin kun yhäkin on taito tallessa!

    VastaaPoista