sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Testineulonnassa Onni-huivi

Taas testineulontaa. Tällä kertaa eka testi Annajohanna-nimiselle suunnittelijalle. Testattavana oli huivi jonka nimi on Onni :) Tällainen tuli:


Ohjeen mukainen puikkosuositus on 3,75mm jonkalaisia en edes omista ja lisäksi oma lankani oli vähän erivahvuista kuin ohjeessa suositeltu joten neuloin koon 3,5 puikoilla. Lankana oli Sandnes Garn Tynn merinoull, käsinvärjätty vaaleanpunainen jossa värikkäitä pisaroita siellä täällä. Tiesin, että oli riski lähteä sillä neulomaan, koska lankaa oli vain 700m ja ohjeen mukaan sitä tarvittiin enemmän. Ja keskenhän lanka loppui. Kaivelin sitten varastostani edellisestä huivista ylijääneen Suloshopin pinkin merinon ja viimeistelin huivin sillä. Siitä tuli loppujen lopuksi hauska yksityiskohta kun vielä tein ohjeenmukaiset tasselit myös siitä. Tykkään tuosta kontrastista, mikä tulee!


Huivissa on erilaisia pintoja: ainaoikeinneuletta, sileää neuletta ja pitsineuletta. Muodoltaan se on vähän epäsymmetrinen kolmio. Huivien muotoutuminen on itselleni aina ihan salatiedettä, tässäkin kuten pinkistä näkyy niin lopun kerrokset eivät ole koko huivin levyisiä. Mystillistä. Huivin reunoissa on i-cord-reuna ja siitä tykkään kovasti, on aina huolitellun näköinen. Tässä lähikuvaa pitsineulepinnoista. Tosin ainaoikeinneulekin on upeaa kun lanka tuo itsessään vähän vaihtelua pintaan..


Sitten vielä sovituskuvia. Aika iso tästäkin huivista tuli: pisin sivu on n. 180cm pitkä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti