maanantai 8. huhtikuuta 2019

Tajunnanvirtaa

Instassa Pipotus järjesti jämälanka-KALin nimellä Tajunnanvirta-KAL. Itsellä jämiä piisaa, joten totta kai lähdin mukaan. Tässä oma lopputulokseni:


Lankana on 7 Veljestä ja puikot olivat kokoa 3,5. Ohje on ennemminkin "resepti" eli tarkat silmukka- ja kerrosmäärät päätti kukin neuloja itse. Itse taisin neuloa aloitusresorin  48 silmukalla ja sen jälkeen lisäsin jokaiselle puikolle 2 silmukkaa eli kirjoneuleosion aloitin 56 silmukalla. Myöskään kuvioita ei reseptissä anneta valmiiksi vaan ohjeistus "neulo pystyraitoja", "neulo nelikulmioita", "neulo siksak-kuviota" tms. Varressa on ensin reilu 10kr kerrosnostoraitoja, sitten 3x3 silmukan neliöt ja sitten ohuita raitoja joiden jälkeen muistaakseni kavensin jokaiselta puikolta 1 silmukan pois.


Varsien peilikuvakuviot kopioin suoraan Pipotuksen sukista, koska en googlettamalla löytänyt mitään mieluisia helposti peilattavia kuvioita. Kaikenlaisia poroja ja flamingoja ja vaikka mitä oli muiden neulojien sukissa! Ennen kantapäätä tuli vielä raitoja joiden aikana jossain vaiheessa kavensin vielä 1s per puikko pois eli kantapään neuloin 24 silmukalla.


Oma suosikkiosuuteni näissä sukissa on kantapään jälkeen tulevat lyhyet pystyraidat. Niiden jälkeen tulevaan raitaosioon en oikein ole tyytyväinen, mutta kärjen siksakit (jotka nappasin suoraan Anelmaisten ohjeesta) ovat taas kivat. Kaiken kaikkiaan sukista ei tullut yhtään niin riemunkirjavat kuin olin toivonut, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen ja niillä väreillä mentiin mitä jämissä oli. Jämiä jäi vielä monta nyttyrää eli aion jatkossakin varmasti käyttää samaa reseptiä uudelleen: värejä ja kuvioita muuttelemalla saa taas ihan erilaiset sukat. Resepti muuten löytyy Ravelrysta täältä jos joku ei KALiin ehtinyt mukaan mutta haluaa kokeilla :)


2 kommenttia:

  1. Nää on tosi kivan näköiset! Neulotko näissä aina kahta sukkaa yhtä aikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yhtä kerrallaan tein. Lankoja oli niin paljon ettei tarvinnut pelätä ettei riitä toiseen sukkaan, tosin ei olisi haitannut vaikka olisi tullut vähän eriparisetkin. KALin aikana tosi moni näkyi neulovan molempia sukkia yhtä aikaa.

      Poista