maanantai 29. huhtikuuta 2019

Ihania neuleita kamalasta langasta

Kuopus bongasi Prismassa ihanan kimaltelevaa lankaa ja halusi siitä itselleen pipon tai huivin. Lanka oli koostumukseltaan kamalaa akryylisekoitetta, mutta mitäpä sitä ei äiti lapsensa pyynnöstä tekisi. Joten lanka lähti mukaan ja pääsi puikoille. Koska vasta muutama kuukausi sitten olin samaiselle lapselle neulonut kaulahuivin, päätin nyt tehdä pipon. Yhdessä etsittiin Ravelrysta mallia ja tällaiseen päädyttiin:


Lanka on siis Kaupunkilanka Leikkipuisto. Pipon mallin nimi on Berry. Itse neuloin pipon kuudella mallikerralla koon 3,5 puikoilla ja tuli lapsen päähän juuri passeli. Ehkä yksi palmikonkierto olisi voinut olla enemmän alareunassa, mutta ihan hyvä on näinkin. Lapsi ihastui erityisesti päälaelle kavennettaessa muodostuvaan kukkakuvioon.Lankaa jäi vielä reilusti yli puoli kerää, joten etsin jotakin pipon kaveriksi neulottavaksi. Seuraavana vuorossa oli kämmekkäät.


Nämä olivat oikeasti maailman nopein projekti: parissa tunnissa tuli valmista. Puikkokoko oli 4 ja neuloin tämän ohjeen pienemmällä koolla.


Ja vieläkin sitä lankaa oli. Koska lapsi oli toivonut joko pipoa tai huivia niin päätin sitten vielä sitä huivia kokeilla. Tosin ei perinteistä pitkää kaulaliinaa vaan lyhyempää kaulurimallista tällä kertaa. Tähänkin ohje löytyi Ravelrysta. Kaulurin neuloin koon 3,5 puikoilla.


Mallin nimi on Five Days a Week ja se tulee siitä, että kaulurissa on viittä erilaista pintaneuletta. Itse vähän lyhentelin osan toistoja, ettei tullut liian löysää kauluria. Alkuperäinen suunnitelma oli ommella kaulurin päät yhteen, mutta kun noita kivoja puunappeja oli jemmoissa niin teinpä sitten ohjeen mukaiset napinlävet kuitenkin. Ja kyllähän ne kivasti ilmettä antavat :) Muutenkin tämä oli kiva neuleprojekti kun oli vähän väliä vaihtelua eikä tarvinnut koko aikaa vaan neuloa yhtä ja samaa.


Että sellainen setti tuli tällä kertaa. Lankaa on vieläkin jäljellä n. 20g joten ajattelin kokeilla, josko saataisiin lasten serkullekin kämmekkäät vielä siitä tehtyä.. Vakkei akryyli kovin lämmitäkään niin onhan se kivan pehmeän tuntuinen ja näin kevätkeleillä ei enää ihan hirveästi lämmitystä tarvitsekaan vaan lähinnä vaan pientä blokkia kylmää vastaan ja siihen tarkoitukseen näistä tuli ihan kelpoiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti