torstai 30. elokuuta 2018

Sally Vandehay meets MIW

FB:n ompeluryhmässä oli taas mahdollisuus tilata sikaa säkissä. Ensimmäisellä kerralla kangas ei ollut yhtään omaan makuuni, mutta minkäs sitä hulluudelleen voi ja tälläkin kertaa osallistuin sitten tilaukseen. Tällä kertaa osui kyllä sellainen kuosi, että yksikään tilaajista ei tainnut pettyä - enkä pettynyt itsekään. Ompelu jäi siitä huolimatta aika viime tinkaan, mutta nyt on valmista :)

Kuosin nimi on vissiin Sally Vandehay, tai ainakin Sallyna siitä ompeluryhmässä puhutaan. Kangas on ohutta mustaa neulosta jossa keskellä on valkoinen geometrinen kuviointi. Kuviointi ei ole mitenkään symmetrinen ja myös painatus on niin, että toisessa reunassa yksiväristä mustaa on leveämpi kaistale ja toisessa kapeampi. Tämä kuosin asettelu on mahdollistanut tosi monenlaisia lopputuloksia vaatteiden suhteen: joku on säästänyt kuosin takakappaleelle, joku toiseen laitaan, joku ylös, joku alas, kuka mitenkin :D Itse mietin tosi pitkään, mitä kankaasta edes teen. Ensimmäinen ajatus oli neuletakki, mutta muiden valmiita töitä ihastellessa päädyin kuitenkin mekkoon, koska ajattelin sen tulevan varmimmin käyttöön.


Kaavaakin mietin aikani, mutta loppujen lopuksi totesin, että vanha kunnon MIW saa toimia tälläkin kertaa. Ja toimiihan se :)  Itse asettelin kuosin niin, että yläosa ja hihat ovat yksiväriset ja helmakappale mustavalkoista. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä mekkoon piippukaulus, mutta sen hylkäsin ja pääntie on kantattu mustalla resorilla. Myös tarkoituksena oli ommella etukappaleen poikkisaumaan punainen pitsi ja tehdä hiharesorit myös punaisesta. Sekin suunnitelma muuttui matkan varrella ja lopulta pitsi jäi kokonaan pois ja resoreiden sijaan hihansuissa on kaksinkertaiset kaistaleet kankaan kuosiosaa, jolloin hihoja voi pitää ihan pitkinä tai taittaa hihansuukappaleet kaksin kerroin vähän lyhyemmiksi. Sovituskuvia:Mekon pituus on ihan kaavan mukaan tehty, mutta on kyllä erittäin siinä rajoilla voiko tätä pitää sukkisten kanssa eli lopputulos taitaa olla ennemmin tunika kuin mekko. Mikä ei kyllä sinällään haittaa, koska talvisin tykkään paljon käyttää juuri tunikoita leggingsien kera. Eli kyllä tämä varmasti ahkeraan käyttöön pääsee syksyn ja talven mittaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti