sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kakkuja protujuhliin

Pitkästä aikaa kakkuja! Esikoinen kävi protuleirin ja toki sitä juhlistettiin suvun ja kummien kesken sitten myös. Eikä juhlat ole juhlat ilman kakkuja. Näihin juhliin tein täytekakkua ja juustokakkua. Täytekakkujen suhteen olin kerrankin kaukaa viisas, sillä leivoin pohjat jo kesäkuussa pakastimeen. Juhlia valmistellessa oli sellaiset hellekelit, ettei uunin lämmittäminen olisi tullut kuuloonkaan. Mutta siltä siis vältyttiin :) Nyt vaan kaivoin valmiit pohjat pakastimesta ja juhlapäivän aamuna täytin ja koristelin.


Täytteenä on perinteinen sitruunakiisselikerma, aprikoosihillo ja mangopalat, joihin tarkempi ohje täällä. Varsinkin näin kesällä se toimi aivan loistavasti, mukavan raikas ja keveä! Päällä ihan vaan laktoositon kerma ja tuoreita marjoja. Toisena kakkuna sitten juustokakkua, jota varten ei onneksi tarvita uunia. Halusin mauksi mansikkaa, joten sillä lähdin Kinuskikissan ohjeista hakemaan. Lopulta kakuksi valikoitui mansikkaherkkis, jossa mansikan kaverina on valkosuklaata.


Sen verran muokkailin, että pohjassa oli pelkkiä täysjyvädigestivejä ja voita, täytteet oli ihan ohjeen mukaiset. Päälle sitten vaan mansikoita ja vähän hopeakuulia. Ihanan nopea koristella ja omaan silmääni ihan kelvollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti