sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Aaltohuivi

Aikoinaan Novitan alesta tuli hamstrattua Huurre-lankaa. Yhden huivin jo siitä tein, mutta toinen kerä oli vielä käyttämättä. Nyt osui Instassa kiva ohje silmiin, joten sain työn puikoille. Huivi syntyi tälläkin kertaa.

Lanka on tosiaan Huurre ja puikot olivat kokoa 4. Olisin halunnut neuloa vähän paksummilla puikoilla, mutta bambuisia ei löytynyt koossa 5 kuin yksi puikko ja koon 8 puikot testasin liian isoiksi. Ihan hyvä näillä nelosillakin tuli. Tässä lähikuvaa:

Ohje huiviin löytyy niinkin mystisestä paikasta kuin Puustellin blogista täältä! Itse muokkasin ohjetta sen verran, että 38 silmukan sijaan neuloin huivin 56 silmukalla, jotta siitä tuli vähän leveämpi. Keskellä huivia on siis yksi kavannusosio ja yksi langankierto-osio enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Mallikerta on 4 kerroksen korkuinen, joten se oli helppo oppia ulkoa ja myös huivin pituuden sai passattua juuri langan määrän mukaan. Tästä tuli todella zero waste -tekele, lankaa jäi päättelyn jälkeen yli ainoastaan parikymmentä senttiä.
2 kommenttia:

  1. Kaunis huivi. (: Huurre-langassa erottuu kauniisti tuo aaltoilu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aaltokuvio tosiaan toimii hyvin tässä langassa.

      Poista