sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

3rd Grade Crayfish Socks murheenkryynilangasta

Synttärilahjarahoilla ostein Pyöröpuikosta ihanaa siniliilaa sukkalankaa (jonka vyötteen hukkasin, joten en enää muista, mitä se oli..), mutta se osoittautuikin hankalaksi neuloa. Aloitin ensin pitsisukkia Cookie A:n ohjeella, mutta langan epätasainen värjäys hukutti pitsikuvion kokonaan. Seuraavaksi kokeilin sukkaohjetta, jossa takareunasta oikein neulottujen silmukoiden ketjut olisivat muodostaneet ruudukkoa/ ristikkoa nurjalle neulepinnalle. Siinä meni hermot ehkä 3 kerroksen jälkeen kun olisi koko ajan pitänyt tuijottaa ohjetta, joten purkuun meni sekin. Vielä kolmannenkin kerran jouduin purkamaan aloituksen, kun olin luonut liian vähän silmukoita, mutta neljäs kerta toden sanoi ja nyt on lanka neulottu!

Mallina näissä on Ravelrysta löytyvä 3rd Grade Crayfish Socks ja puikkojen koko oli 3. Tein sukat M-koon ohjeella eli silmukoita oli 17 per puikko. Malli on itse asiassa vähän samantyyppinen kuin Galder-sukissakin, mutta näissä palmikot kulkevat sukan molemmilla laidoilla eivätkä jatku kantalappuun vaan toinen puoli päättyy ennen sitä. Molemmat sukat ovat siis samanlaiset, ei tarvinnut tehdä peilikuvaversioita tällä kertaa :) Jalassa kuvaaminen olikin yllättävän hankalaa, sillä palmikoiden välinen sileä kaistale on sen verran leveä, että palmikot meinaavat kuvatessa jäädä sukkien sivulle piiloon.
Todella kaunis malli ja kun jaksoin virittää yhden silmukkamerkin aina palmikonkierron kanssa samalle kerrokselle niin oli todella helppoa neuloa kun kesti hyvin välikerrosten määrässä mukana. Vuotuisen sukkamäärän suhteen en ole enää kestänyt yhtä hyvin mukana. Nämä saattaisivat olla pari nro 25?


2 kommenttia:

  1. Kauniit palmikkosukat! (: Välillä ne suunnitelmat vaan muuttuu lennossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näinhän se suunnitelmien kanssa on. Onneksi lopussa kiitos seisoi :)

      Poista