sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Pukinkonttiin pujahtaneita

Tänä(kin) vuonna pukinkonttiin pujahti aika monta pehmeää pakettia. Valtaosassa oli sukkia, jotka kaikki on pitkin vuotta täällä jo esitelty. Erikseen ei sitten tullut kuvattua kuin omalla lapselle tehdyt Pokemon-sukat.

Sukkien lisäksi paketteihin pujahti aika monta ompelusta. Jo aikaisemmin olin ommellut isälleni paidan ja pipon.


Äidilleni meni myös pipo, sekä jo aikapäiviä sitten neulottu pellavahuivi, joista ei valitettavasti ole kuvia. Omalle kuopukselle tein tyllimekon.

Tuo Siiri keinuu -kangaspalanen oli odottanut jemmoissa sopivaa käyttötarkoitusta jo ainakin 2 vuotta. Palanen oli sen verran pieni, että se ei riittänyt kuin etu- ja takakappaleiksi. Sopivaa hihakangasta ei ollut aikaisemmin löytynyt, mutta nyt syksyllä tuli yhdessä vaihdossa tuota tähtikangasta ja sehän oli ihan nappiosuma. Joten lapsi sai toivomansa mekon ja kauan marinoitu kangas tuli vihdoin käytettyä! Samaa tähtikangasta meinasin hihoiksi myös meidän dinofanin paitaan. Sitä en jaksanut ommella ennen joulua, joten pistin dinokankaan leikkaamattomana pakettiin. Valitkoon itse mieluisensa kaavan :D Kummipojalle sen sijaan sain ommeltua hupparin.

Tämä oli lahjaompeluksista ainoa, jossa oli käytössä uusi kaava. Jujunan Hiiop-hupparin piirsin koossa 116 ja sillä ompelin. Tämä on tehty ihan perushupparin kaavalla, ilman taskuja tai mitään, mutta kaavassa on variaatioita vaikka minkälaisiin taskuversioihin ja monivärisiin etukappaleisiin tai vinovetoketjuihin. Kokojakin on kivasti 164 asti eli tästä kaavasta riittää iloa vielä pitkäksi aikaa ennen kuin lapset siitä ulos kasvavat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti