sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Romanssi: Dance with me

Niina Laitinen suunnitteli ihanan Romanssi-neuleohjekokoelman, jonka napsuttelin itselleni Ravelrysta. Kokoelman ideana on, että siinä on neljä mallia ja kaikista versiot naiselle ja miehelle. Osin samanlaiset, osin erilaiset. Ensimmäisenä puikoille pääsi kokoelman ensimmäinen malli Dance with me. Palmikoistaan huolimatta oli yllättävän nopea neuloa. Tässä naisten malli:

Ja tässä miesten:

Molemmat on neulottu 7 Veljestä -langasta, mutta naisten koon tein kolmosen puikoilla (vaikka ohje sanoi 3,5) ja miesten koon 3,5 puikoilla sitten ohjetta totellen. Silmukkamäärät on molemmissa ihan ohjeen mukaan. Molemmissa sukissa varret ovat samanlaiset, mutta jalkapöydän päällä miesten sukissa on yksinkertaisemmat kieputtelut. Tässä lähikuvaa varresta:

Naisten mallissa palmikot risteilevät koko jalkapöydän päällä ees ja taas.

Miesten mallissa jalkapöydän päällä sen sijaan on lähinnä 2o2n-joustinta ja vain pari palmikonkiepautusta. Miesten sukkia muokkasin sen verran, että viimeisten kiepautusten ja kärkikavennusten väliin neuloin muutaman ylimääräisen kerroksen, että sain sukista reilusti omaan jalkaan isot. Nämä olisi nimittäin tarkoitus tipauttaa pukinkonttiin ;) En kyllä tiedä ovatko tarpeeksi reilut, eivät nämä miehen jalkaan ihan yliylisuuret nimittäin ole..


Jotta semmottinen pari. Numerot 24 ja 25 tälle vuodelle :)


2 kommenttia:

  1. No onpa hienot kiepautukset! En ole vielä(kään) päässyt noin pitkälle villasukkien kutomisessa, noihin verrattuna aika yksinkertaisilla kuvioilla mennään :) Ihanaa toukokuuta sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taija! Palmikot on loppupeleissä ihan helppo juttu, mutta vaatii sen uskalluksen että kokeilee :) Ihanaa toukokuuta sinnekin!

      Poista