lauantai 28. toukokuuta 2016

Raitoja, raitoja

Kummipojan kanssa etsittiin yhteistuumin mieluinen kangas ja lupasin siitä tehdä hänelle paidan. Tyyne-Esterin raitakangas oli mieluinen ja sitä sitten tilasin. Kuvittelin saavani 1,5 metristä kaksi paitaa, mutta toisin kävi. Tässä lopputulos:

Yksi pitkähihainen syntyi, mutta toiseen paitaan ei riittänyt hihoja. Tai itse asiassa yksi lyhyt hiha olisi riittänyt, mutta en sitten halunnut eriparihihoja, joten tein molemmat hihat valkoisesta trikoosta ja sen jämäpalan surautin (väärään langansuuntaan) pipoksi. Paidat ovat kokoa 164, mikä selittää kankaan riittämättömyyden. Kaavana näissä oli Ottobren 1/16 svetarikaava nimeltään No Fuss. Itse tosin jätin hihansuuresorit ja rintataskun pois. Toiveena oli nimenomaan peruspaidat ja koko hihat kankaasta. Sen mukaan sitten mentiin. Muutenkin on tullut nyt toukokuussa tehtyä raitoja, sillä pohjoiseen matkasi tällaiset sukat:

Näissä on lankana 7 Veljestä ja puikot 3,5. Silmukkamääriä mallailin vähän Anelmaisten mukaan, mutta olisi itse asiassa saanut olla muutama silmukka vähemmänkin. Sukat ovat polvimittaiset ja leggingsien päällä kyllä kestävät, mutta paljaissa säärissä tuppaavat valumaan. Toive oli, että ei tasaraitaa, joten tein sitten vähän eripaksuisia raitoja. Käyttäjä oli onneksi varren löysyydestä huolimatta sukkiinsa tyytyväinen. Ja jos nyt oikein muistan, niin nämä olivat pari nro 30 tälle vuodelle, eivätkä ne lätkäsukat kuten ensin muistelin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti