tiistai 25. elokuuta 2015

Vohvelipipo

Ravelrya taas tutkailin uuden ohjeen toivossa ja tokihan sieltä taas löytyi kokeilemisen arvoinen malli. Tällä kertaa tein pipon, koska tuota lankaa ei ollut kovin suurta määrää jäljellä. Melkein kokonaan se pipoon menikin, mutta pääasia että riitti. Tällainen syntyi:
Pipo syntyy ihan vaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Aloitetaan normaalisti 2o2n-resorilla, mutta varsinaisen resoriosion jälkeen neulotaan aina 2krs 2o2n-joustinta ja 2krs sileää oikeaa neuletta. Helppoa kuin mikä! Pintakuviointi ei raidallisessa langassa pääse ehkä ihan niin hyvin edukseen kuin yksivärisessä, mutta kiva tästä tuli näinkin. Nurjakin puoli on itse asiassa pinnaltaan tosi kivannäköinen.


Tein tämän ihan ohjeen mukaisella silmukkamäärällä (108) ja puikot taisivat olla 3,5. Langasta ei ole tietoa, mitä se oli kun joku vyötteetön jämäkerä tämä oli. Ohje löytyy siis Ravelrysta täältä. Tässä vielä luokaton sovituskuva.

Pitäisi vissiin oikeasti treenailla noiden meitsieiden ottamista. Paitsi pipon kanssa se on kyllä toivottaman hankalaa kun mitenkään ei tunnu saavan pipoa järkevästi näkyviin. Mutta ehkä tästä nyt jotain selvää saa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti