tiistai 4. elokuuta 2015

Aaltokuvioiset sukat

Taas valmistui yksi uusi sukkapari tälle kesälle. Näiden kanssa kävi niin onnettomasti, että jouduin ostamaan lisää lankaa, koska jäljellä ollut turkoosin jämä ei riittänyt kuin 1,5 sukkaan. Jos olisi riittänyt edes melkein kahteen niin olisin paikkaillut kärkikavennukset eri langalla, mutta näin ollen lankaa oli pakko ostaa uusi kerä. Tällaiset syntyi tällä kertaa:

Mallin bongasin Instagramista, joka on oikein oiva paikka bongata uusia kivoja malleja. Tämä oli vieläpä ilmainen, joten mikäpä sen parempaa. Alkuperäinen ohje löytyy Garnstudion sivuilta täältä. Tässä lähikuvaa neulepinnasta:


Tokikaan en tätä tehnyt täysin alkuperäisen ohjeen mukaan vaan muokkailin aina silmukkamäärästä lähtien. Alkuperäisessä mallikerrassa on 17 silmukkaa, mutta itse jätin molemmista reunoista yhden kavennuksen pois (ja toki vastaavasti kaksi langankiertoa pois myös) ja neuloin mallikerran 13 silmukalla eli kokonaissilmukkamäärä per sukka oli 52. Lanka on jälleen kerran Nallea ja puikot nro 3. Langankierrot eivät erotu ihan yhtä selvästi kuin ohuemmalla langalla ja ohuemmilla puikoilla tehtynä, mutta oikein kivannäköinen malli on näinkin.

Ja mikä parasta: uudesta kerästä tokikin jäi lankaa jäljelle yllin kyllin, joten pääsen heti miettimään seuraavaa kokeiltavaa neulemallia! :) Mukavaa tehdä vaihtelun vuoksi muutakin kuin ainaisia raitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti