keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Stricken-sukat

Pitkästä aikaa olin taas Cookie A:n sukkakirjan parissa. Tätä ohjetta katselin jo viime vuonna kun kirjan ostin, mutta silloin se kaatui silmukkamerkkien puutteeseen. Nyt jossain vaiheessa tuli niitäkin hommattua, joten Stricken-niminen malli pääsi kokeiluun. (Stricken on muuten saksaa ja tarkoittaa neuloa, itselleni siis sopii kuin nenä päähän tämä malli! ;) ) Näitä tehtiin pitkään ja hartaasti, sillä jokaisella kerroksella on useampia palmikonkiertoja tai silmukansiirtoja suuntaan ja toiseen, joten varsinkin ensimmäinen sukka meni pitkälti nenä kiinni kirjassa kun koko ajan piti seurata ohjetta. Kantalappua aloitin ainakin 5 kertaa kun en vaan saanut kuviota jatkumaan oikein. Lopulta hiffasin sen, mutta kyllä siellä silti pari virhettäkin seassa on. Onneksi eivät kovin pahasti silmään pistä :)

Sukat on neulottu taas pienimmällä annetulla koolla, silmukkamäärää en enää muista kun nämä jo ennen lomareissua valmistuivat. Puikot olivat nro 3 ja lankana jälleen kerran Nalle. Kuviointi on melkoista kiemurointia suuntaan ja toiseen.
Ensimmäisen sukan aikana minulta kyseltiin, kenelle sukat tulevat ja silloin totesin, että niin älytön työ niissä on, ettei niitä kenellekään toiselle raaski antaa. Toinen sukka syntyi kuitenkin jo helpommin (eikä niitä silmukkamerkkejäkään enää tarvittu kun hoksasin miten lisäykset menevät), joten vannomatta paras. Todennäköisesti tämä pari jää kuitenkin omaan käyttöön ja ehkä joskus myöhemmin intoudun neulomaan lisää. Myös sitä ihmeteltiin, miten minä nyt kesän korvilla/ hellekeleillä neulon villasukkia.. Nojoo, Suomen kesä on mitä on, joten tällä hetkellä villaiset sukat ovat oikein paikallaan! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti