sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Mekkotehtaan Riine

Joskus vaan käy niin, että kankaalla on omat suunnitelmat eivätkä ne välttämättä ole yhtään samat kuin ompelijan aikomukset. Vähän aikaan sitten olin ostanut puuvillakankaita alesta, että ompelisin niistä kangasessuja päiväkodin myyjäisiin. Ihan jokunen essu syntyikin, mutta viimeisen kankaan kohdalla kävi niin, että se suorastaan huusi haluavansa mekoksi. Ensin tutkailin oman mekkokirjani, mutta siinä ei ollut tälle kankaalle sopivaa mallia. Seuraava askel oli siis huhuilla josko jollakulla olisi lainata Mekkotehdas-kirjaa. Kirja löytyi lainaan ja sieltä löytyi myös sopiva malli kankaalle.

Mallin nimi on Riine ja tämä on siitä ihan perusversio koossa 98/104. Kirjassa on kaikista malleista useampia variaatioita, tästäkin taisi olla peräti 5 erilaista vaihtoehtoa hihojen pituuden ja rimpsutusten suhteen. Helmakappaleen ja hihojen rypytykset on tehty poimutuslangoilla, jotka eivät ole ihan ominta vahvuusaluettani, mutta ihan hyvin mielestäni onnistuivat. Sen sijaan koko projekti meinasi hyytyä ohjeen ensimmäiseen kohtaan, mekon selkäpuolella:


Yläreunassa on siis napit ja niille piti ommella tuollaiset lenksut. Ohje lenksuihin kuului kutakuinkin "ompele kangasnauhasta nappilenksut ja kiinnitä ne kuvan mukaan". No jeejee, olisi nyt vähän enemmän voinut rautalankaa vääntää, että miten ne siitä kangasnauhasta ommellaan. Onneksi on taitavampia ystäviä ja eilen sain kädestä pitäen -opastuksen miten sen kangasnauhan saa tehtyä ja lenksuiksi, joten mekkokin vihdoin valmistui. Kankaat on olleet leikattuina kohta 2 viikkoa mutta rimakauhu on vaivannut noiden nappien suhteen. Napeista muuten huomaa, etten hirveästi niiden ompelua harrasta, ei löytynyt kankaaseen sopivia samanlaisia nappeja mistään :D Sovituskuvat ovat aika luokattomia..

Lapsi nimittäin stailasi itse itsensä, eikä tuo punainen paita mielestäni ole paras vaihtoehto tämän mekon kanssa. Hyvin siinä tanssahtelu kuitenkin tässäkin lookissa helmat hulmuten onnistuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti