maanantai 24. helmikuuta 2014

Pyjamia, pyjamia

Yhdeltä ompelevalta tutulta sain "valaistuksen", että myös yövaatteita voi ommella itse. Yleensä olen vaan hamstrannut kaikkia ihania kuoseja joista on sitten "pakko" ollut tehdä sellaista vaatetta että sitä käytetään päiväkodissa ja koulussa, mutta joku aika sitten tajusin, että alekorien halvemmista trikoista voisi hyvin ommella pyjamia ym. Tuttu sanoi myös käyttävänsä ylläripakettien (joita joskus "vahingossa" tulee nettikaupoista shoppailtua kun halvalla saa..) ei-niin-mieluisia kankaita yövaatteisiin. Joten tuumasta toimeen! Kaivelin kangasjemmoista kaikki vähän tylsemmät yllärikankaat ja annoin esikoisen valkata niistä. Muille lapsille mentiin sitten äidin valinnoilla. Paria trikoota tilasin joulun jälkeen aleista ja lopputulos oli tällaiset setit:

Näistä siis isompi esikoiselle ja pienempi kuopukselle. Housuissa on kaikissa kaavana luottokaava Saimi. Paidat ovat muuten Little Lamb -raglanpaidan kaavalla, paitsi esikoisen paita on jollain Ottobren peruspaitakaavalla. Keskimmäisten pyjamat näyttävät tältä:

Kaikkineen sain näihin upotettua yli 4 metriä kangasta! Jemmoista reilut 2 metriä ja pari metriä oli näitä varten aleista tilattuja (punainen yksivärinen, punainen dinotrikoo sekä tuo monivärinen raitatrikoo). Tuon punaisen dinotrikoon kanssa tosin kävi niin, etten sitten raaskinutkaan tehdä siitä pelkkiä pyjamia vaan dinohullu sai siitä itselleen myös t-paidan. Se kun otetaan laskuihin mukaan niin menekki on 4,8m eli pientä valoa helmikuun tilastotunnelinkin päässä jo. Järkyttävän hidasta näiden nyhrääminen kyllä oli: leikkaaminen ja saumurointi eivät vieneet kuin vajaat pari tuntia, mutta tänään käytännössä koko päivä meni helmoja ja hihansuita päärmätessä sekä resoreiden ja vyötärökuminauhojen parissa. Toki siis ollaan käyty luistelemassa, ruokakaupassa jne. mutta muuten kaikki väliajat olen istunut koneiden ääressä. Vaan nyt ovat nämä valmiit ja seuraavaksi taas jotain muuta työn alle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti