lauantai 28. syyskuuta 2013

UFOjen taltutusta

Nyt vihdoin ehdin UFO (UnFinished Objects) -pinon kimppuun. Nämä lapaset valmistuivat jo elokuussa, mutta kirjoneuleesta johtuen nurja puoli oli täynnään tällaisia pitkiä langankuljetuksia, joten lapaset oli tosi hankala pukea käsiin. Ideoin tekeväni niihin sisäkäsineet, mutta näin pitkään kesti ennen kuin pääsin hommassa alkuun.

Yksivärisestä trikoosta leikkasin lapasta mallina käyttäen reiluhkoilla saumanvaroilla jonkunlaiset käsineet jotka sitten saumuroin kasaan.

Ne sitten käsin ompelin kiinni lapasen sisään.

Paitsi että pukeminen helpottui, niin lisääväthän nämä lapasten lämpöisyyttä myös :) Lapasten malli on Ravelrysta ja ne on (muistaakseni) neulottu puikoilla nro 3. Lankana on Nalle. Hivenen kuvio "kiristää", sillä vaikka ohjeessa varoiteltiin että "löysää" pitää jättää kunnolla niin varsinkin ekan lapasen kohdalla en huomioinut sitä että puikkojen vaihtumiskohdassa lanka "oikaisee" jos sitä ei kunnolla jätä löysälle. Toisen kohdalla osasin olla tarkempi ja kyllä se ekakin sentäs käteen menee ja ihan ok:lta omaan käyttöön näyttää.


Ainakin lapset tuon heti Totoroksi tunnistivat. Kiva olisi lapsillekin samanlaiset pistellä, mutta ei vlaitettavasti taida kärsivällisyys riittää. :( Ehkä mie periytän nämä omani heille jokusen vuoden päästä. Lapasten lisäksi ehdin ommella touko- tai kesäkuusta asti odottaneet solmimisnauhat joululahjapusseihin. Pikkuhiljaa alkaa joulu lähestyä ja ekat lahjatkin on jo hankittu niin pitäähän ne jonnekin päästä paketoimaan ;)

2 kommenttia:

  1. Saitpa kivan paketin :) Kovasti on joululahjan tekoa jo itselläkin ohjelmassa ettei sitten joulun alla tule kiirus !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, parempi ajoissa kuin viimehetken paniikissa. :) Tänä vuonna tosin olen jo aika myöhässä, normaalisti on jotain ollut jemmassa viimeistään kesä-heinäkuun tienoilla. Tänä vuonna vasta syyskuussa ekat lahjat tein/hankin.

      Poista