sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Yhden viikonlopun ompelusato

Esikoinen totesi torstai-iltana, että häneltä on jäänyt vino pino pitkähihaisia pieniksi ja tarvitsisi lisää paitoja. Eikun kangaslaatikkoa penkomaan siis ensimmäiseksi. Tästä voisi saada sellaisen kuvan, että kankaat mahtuvat yhteen laatikkoon, mutta todellisuudessa kaivelimme siis sitä laatikkoa, jossa ovat joustavat kankaat. Puuvillaisille on oma samanmoinen lootansa ja resorit + epämääräiset jämäkankaat ovat vielä muualla säilytyksessä. Pari kangasta sieltä löytyikin, jotka lapsi kelpuutti, joten perjantaina töiden jälkeen niiden ja saumurin kimppuun. Ihan ei valmista syntynyt perjantaina, sillä ompelukoneen pariin ehdin vasta lauantain puolella. Mutta tällainen syntyi:

Unohdin kuvata paidan ilman lasta, mutta lepakkohihainen paita on siis kyseessä. Kangas on Nanson palalaarista kesällä kaiveltua. Kuvan vyö on muuten kanssa itse rävelletty: valmista paljettikuminauhaa sopiva pätkä ommeltu rinkulaksi. Superhelppoa ja -nopeaa ;) Toinen paita oli tällainen:

Kukkakangas on Michas Stoffecken yllätyspaketista. Itse en olisi keksinyt parittaa sitä turkoosin kanssa, mutta onneksi lapsella on erehtymätön tyylisilmä, joten hihat syntyivät Lieblingsstücken turkoosista trikoosta. Trikoo oli alunperin tarkoitettu kaveriksi tälle raitakankaalle mutta oli väärää väriä, joten jäi laatikkoon kuljeksimaan. Vaan nyt löysi parinsa. Yhdistelmä oli niin herkullinen, että tein samalla paidat myös kuopukselle ja itselleni!


Vähän oli säätämistä, että turkoosia riitti, joten oma paita on lyhythihainen ja kuopuksen paidassa on resorit hihoissa, mutta kaikenkaikkiaan jees lopputulos. Lasten paidat on ommeltu Litttle Lamb -kaavalla, pienempi koossa 98 ja isompi 128 hihoja ja helmaa pidentämällä. Oma paita on samalla singoalla-kaavalla kuin tämä tunikat. Kukkakangasta ei riittänyt tunikan takakappaleeseen, joten se on turkoosi. Tässä kuvassa myös kukkakuviointi näkyy vähän paremmin:

Näiden paitatäydennysten jälkeen lapsi laski, että hänellä on 2 kaupasta ostettua pitkähihaista ja muut äidin ompelemia :D Mutta kun ompeluinto oli päällä, niin eivät projektit paitoihin jääneet vaan kaveriksi syntyi myös jokuset housut.


Uskokaa tai älkää, mutta kaikki kolmet ovat samasta kankaasta! Keskimmäiset on vaan leikattu kankaan riittämisen takia "väärin päin" joustofroteen lenksuja ajatellen ja heijastavat salaman ihan erilailla. Kaavana vanha tuttu Saimi, isommat 2 housut esikoiselle koolla 140 ja pienemmät kuopukselle koolla 92 mutta siten muokattuna, että lahkeenpituutta on lisätty ja resorin sijaan lahkeensuissa on kuminauhat. Joustofrotee muistaakseni Michalta taas. Postauksen tokassa kuvassa housut näkyvät lapsen päällä ;) Lisäks meidän jumppakärpänen tarvitsi ehdottomasti shortsit telinevoimistelutunneille, joten tilasin ihan vartavasten niitä varten kangasta Majapuulta, Mukavasti kangas riitti voimistelijan shortseihin ja lisäksi vielä sain nuoremmalle epelille siitä housut.

Näissäkin sama Saimi-kaava. Housut koossa 116 pidennetyllä lahkeella ja kuminauhoilla, shortsit koon 128 kaavalla ja lahkeenpituutta otettu pois tietysti ihan reilusti. Löysipä vihdoin varmaan puolitoista vuotta sitten ostamani beige resorikin kaverin! Mihinköhän olen sitä silloin kuvitellut käyttäväni? Lapsen vatsalihakset kelpaisivat äidillekin..

Samoilla vauhdeilla silppusin vielä yhden jemmassa pyörineen Michasin joustofroteepalasen ja siitäkin sain kahdet housut, pienemmät koossa 92 ja isommat 116.

Kaikkineen reilun vuorokauden sisään kangasta kului vähän reilut 4 metriä ja syntyi 11 vaatekappaletta. En tainnut olla yhtä tuottelias edes toukokuun laniviikonloppuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti