maanantai 17. kesäkuuta 2013

Rantamekko esikoiselle

Tänään kokeilussa oli mekko esikoiselle. Kaavat ja ohje löytyivät Jennifer Paganellin kirjasta Mekkoni mun, 21 ompeluohjetta tyttöjen juttuihin. Mallin nimi on Lauran rantamekko. Kirjassa mainostetaan että mekko valmistuu "käden käänteessä", mutta ei se nyt sentäs ihan niin itseltäni mennyt vaan useampaan kertaan sain ohjetta tavata enkä silti ihan kaikkea tajunnut. Ihan alkuun kämmäilin jo kankaiden leikkaamisen kanssa ja ensin leikkasin vääränkokoisen takakappaleen. Onneksi kangasta oli niin reilusti että sain leikattua oikeankokoisenkin ja mekko valmistui lopulta ;)

Takana mekossa on kuminauhakuja joka ommeltiin niin että kuminauha oli siellä paikoillaan. Hivenen olin skeptinen sen onnistumisesta, mutta onnistui kuitenkin! Kuminauhaa tosin meidän laihalle lapselle piti lyhentää varmaan 10 senttiä ohjeenmukaisesta.

Mekon takapuolen kanssa oli muutenkin ongelmia, sillä etukappaleen kädenteiden alta jäi kummalliset "lirpakkeet" joista en osannut sanoa mihin ne pitäisi kiinnittää vai kuuluuko ne olla noin. Kirjassa ei harmillisesti ollut mekosta ollenkaan kuvia takaa päin joten voin vain arvailla, miten ne pitäisi olla. Seuraava kuva havainnoillistaa tätä ongelmaa:


Oma veikkaukseni oli, että takakappale olisi pitänyt ommella niin että kuminauhakuva olisi tuolla "lirpakkeiden" yläreunassa eli mekon takaosa nousisi korkeammalle. Toisaalta ohjeenmukainen takakappale on kuitenkin niin lyhyt että jos olisin sen korkeammalle nostanut niin sitten helma olisi 10cm etukappaletta lyhyempi.. Jotain kummallista jossakin on. Mies onneksi keksi että kun lipareita vähän taittaa niin homma toimii :)

Mekko solmitaan niskan takaa.

Ja edestä se näyttää tältä. Kangas on esikoisen itsensä valitsemaa puuvillaa, tilattu Lieblingsstückeltä.

Tässä sentään nuo miehustan ristikkäiset kappaleet istuvat paremmin kuin eilisessä tissiksessä ;) Saas nähdä uskallanko huomenna ommella yhtään mitään kun kaikki tekeleet tuntuvat nyt menevän jollakin lailla pieleen?
2 kommenttia:

 1. Kaunis mekko! Tiedän tuon tunteen, kun kaikki hammastaa ja mikään oma sovellus ei tunnu toimivan... Sinnikkäästi jatkat vaan, niin reppuun tarttuu pikkuniksejä, joilla seuraava ompelus on aina edellistä parempi :)

  Voisikohan niihin taakse jääviin "lärpäkkeisiin" laittaa kulmiin solmimisnauhat, jotka tulisivat selkäpuolelle? Jotain outoa tuossa kaavoituksessa tosiaan on o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solmimisnauhoja itsekin mietin mutta mies tyrmäsi sen ja sanoi ettei näytä hyvältä. Tuolleen taittamalla ne lärpäkkeet piiloon toimii kyllä hyvin eli jos lisää mekkoja meinaan tehdä niin pitänee muokata kaavaa niin että leikkaan lärpäkkeet kokonaan pois..

   Poista