tiistai 16. huhtikuuta 2013

Pala pinkkiä trikoota

Loputkin lanitekeleet ovat valmistuneet mutta haluan Onion-mekosta vielä kunnolliset kuvat ennen kuin ne bloggaan tänne joten tähän väliin lanien jälkeen valmistuneita tekeleitä. :)
 
Esikoisen lepakkopaitaa varten olin tilannut pinkkiä trikoota. Paitoja on kuitenkin syntynyt jo kaksi, joten tästä versiosta tulikin nyt 3/4-hihainen eli vähän kesäisempi versio.

Tuosta kuvasta muuten näkyy aika hyvin se, mistä kohdasta kaava pätkäistiin eli missä menee hihan ja etu/takakappaleiden sauma.

Kerran paidasta tulikin lyhythihaisempi ja muutenkin jaetuilla kaavoilla kangasta pystyi leikkaamaan säästävämmin, jäi pinkkiä yli vielä reilusti. Seuraava projekti oli kokeilla ekaa kertaa elämässäni raglanhihaista puseroa. Kaava on Ottobresta 4/12 (malli Little Lamb) ja koon 128 kaavalla tein vähän reilummilla saumanvaroilla. Kun aikani olin pähkäillyt mihin mikäkin kappale pitää yhdistää ja missä järjestyksessä, syntyi siitä ihan paidannäköinen lopputulos:

Pilvitrikoo siis samaa josta kuopukselle syntyi laneilla mekko, siitä riitti paidan etu- ja takakappaleet ja pituuskin oli aivan passeli kuten tästä kuvasta käy ilmi:

Vieläkin trikoota oli jäljellä, joten oli aika ottaa laniopit ja -tuliaiset käyttöön ja yhdistää ne. Laneilla ihastuin kangasvaihtareiden pisteessä norsukankaaseen, mutta harmillisesti sitä oli niin pieni palanen ettei siitä olisi oikein edes t-paitaa pienimmälle saanut. Kankaan edellinen omistaja ehdotti hellemekon ompelemista rimpsuhelman kera joten sillä mentiin. Pinkki taipui siis norsukankaalle kaveriksi helman muodossa, samalla tavalla differentiaalisyötöllä ompelin kuin tämän postauksen hameenhelman. Ihan paras sävy tuo pinkki ei norsuille ollut, joku vähän hempeämpi vaaleanpunainen olisi ollut parempi, mutta kun pistin yhtä ärtsyt resorit niin ihan siitä tuli tarpeeksi yhtenäisen oloinen. Käyttäjä ainakin oli tyytyväinen ja halusi mekon heti päälleen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti